Pål Golberg vant årets Ski Tour
2245 Views

Pål Golberg vant årets Ski Tour

Elendige ski gjorde at Ski Tour-seieren røk for Aleksandr Bolsjunov. Det utnyttet Pål Golberg med å vinne 30 kilometer jaktstart i Trondheim.

Mars 14, 2020
VINNER: Pål Golberg ble Ski Tour kongen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Skrevet av:

administrator

Bolsjunov var klar favoritt til å sikre sammenlagtseieren og startet jaktstarten med 34 sekunders forsprang, men i snødrevet i Trondheim ble det tungt for russeren.
Etter bare 3,5 kilometer hadde Pål Golberg spist opp forspranget til russeren, og golingen så seg aldri tilbake. I ensom majestet sikret 29-åringen sammenlagtseieren og sin sjuende verdenscupseier i karrieren.
 

UTENDØRS IDRETT

– Det er litt spesielt. På start så jeg på skiene til Bolsjunov og tenkte at det var kjedelig at det Elendige ski gjorde at Ski Tour-seieren røk for Aleksandr Bolsjunov. Det utnyttet Pål Golberg med å vinne 30 kilometer jaktstart i Trondheim. Pål Golberg vant årets Ski Tour skulle avgjøres sånn, men det er utendørsidrett vi driver med. Vi valgte rubbeski, og det ble jo avgjørende. Det er en bittebitteliten bismak, men jeg er veldig glad for det jeg har oppnådd i dag, sa en tydelig rørt Golberg. Bolsjunov ble til slutt nummer sju etter å havnet bak seks nordmenn. Simen Hegstad Krüger ble nummer to, mens Hans Christer Holund sikret tredjeplassen. Emil Iversen, Martin Løwstrøm Nyenget og Johannes Høsflot Klæbo endte på plassene bak.
 

FORBANNET BOLSJUNOV

At seieren røk for Bolsjunov, var ikke akkurat tilfeldig. De russiske smørerne bommet totalt ved å smøre med klister, noe som gjorde det enkelte for de norske utøverne med rubbeski å gli forbi i nysnøen i Trondheim.
– Dette er fiasko av det russiske smøreteamet! Det er en fadese for russerne, sa NRK-kommentator Fredrik Aukland underveis. Bolsjunov var klart irritert etter målgang. Russeren kastet skiene i ren frustrasjon og rev av seg trøya før han kjapt forlot målområdet.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy