Smøretraileren på Bislett Stadion
2451 Views

Smøretraileren på Bislett Stadion

Foto: Norges Skiforbund

November 05, 2015
Skrevet av:

Eirik Lund Røer

I forbindelse med Kirken Bymisjons utlånslager av skiutstyr, «Skattkammeret», vil langrennslandslagets smøreteam preppe ski ved maratonplassen, Bislett Stadion, fredag 6. november kl. 11.00-14.00.

– I Kirkens Bymisjon er vi opptatt av å spre glede i en tid hvor spesielt mange opplever å stå på sidelinjen. Enten det er utenfor skisporet og vinteraktivitet grunnet dyrt utstyr, eller det er utenfor førjulstidstiden som er en presset og vanskelig tid for mange. Støtten vi opplever fra verdens beste skijenter og smøreteam vil glede og gjøre tiden vi nå går inn i lettere og mer aktiv for mange, sier Maren Palm, leder for Skattkammeret til Kirkens Bymisjon.

Det kommer barn fra hele Oslo til utstyrslageret. Kirkens Bymisjons jobber hardt for å kunne tilby moderne og «kult» utstyr.

–Det skal ikke være stigmatiserende for barn å komme hit å låne, og moderne utstyr vekker idrettsglede. Nå håper vi foreldre som ikke vil eller har råd til å kjøpe nye langrennsski og annet utstyr hvert år, tar med barna hit. Ingen skal falle utenfor vintersportene vi elsker, sier Palm.

Fakta om «Skattkammeret»
· Kirkens Bymisjons gratis utlånssentral av sportsutstyr for alle barn og unge opp til 18 år.
· Holder til på Bislett stadion
· Utstyret kan lånes i én uke.
· Arrangerer turer og sportskurs for ungdom.
· Totalt 30 frivillige involvert.
· Se www.bymisjon.no/skattkammeret

PS: Langrennslandslaget har i disse dager fokus på gjenbruk av skiutstyr og det å la barn å unge starte med skiaktivitet uten at det koster for mye penger. Sammen med hovedsamarbeidspartner Sparebank1 ønsker løpere og støtteapparat å heie på gjenbruk av skiutstyr. Skiklubber over hele landet gjennomfører i 14.-15. november byttedager hvor brukt skiutstyr finner nye eiere.

Mer info om byttehelgen på byttehelgen.no

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy