Sølv-Falla nyter duellene med erkerivalen
1781 Views

Sølv-Falla nyter duellene med erkerivalen

Februar 13, 2018
Skrevet av:

administrator

Maiken Caspersen Falla var ingen slagen kvinne etter OL-sølvet på sprinten. I stedet uttrykte hun sin beundring for gullvinner Stina Nilsson.

Falla kom til OL som både regjerende olympisk og verdensmester i sprint, men møtte sin overkvinne på langrennsarenaen i Alpensia tirsdag. Svenske Stina Nilsson ble et nummer for stor, og det hadde 27-åringen ingen problemer med å erkjenne.

Falla gledet seg stort over sølvmedaljen hun fikk med seg, og ba samtidig om å bli trodd på at hun unnet jenta som i flere sesonger har vært hennes klart argeste rival i sprintsirkuset gullet.

– Jeg gjør faktisk det. Jeg har både VM- og OL-gull fra før, og i dag var det hennes tur. Det var fortjent, smilte Falla om Nilsson.

– Hun har vært veldig god denne sesongen. I sprint er det veldig mye som kan skje, og det er ingenting som er selvfølge i et mesterskap. Jeg ble glad på hennes vegne når hun nå endelig lyktes, tilføyde sølvjenta.

Nyter duellene

Da 27-åringen møtte norsk presse etter at den offisielle delen av pressekonferansen på langrennsarenaen i Alpensia var over, satt latteren løst. Det var ingen tegn til bitterhet over at gullet glapp.

I stedet snakket Falla varmt om de mange duellene hun og svenske Nilsson har utkjempet og hvilken betydning de har hatt for hennes egen utvikling.

– Jeg beundrer henne veldig, samtidig som jeg har veldig respekt for henne. Og jeg føler at den respekten er gjensidig. Vi klarer å unne hverandre suksess, nyte duellene oss imellom og bruke dem som motivasjon, sa den sympatiske 27-åringen.

– Jeg tror nok hun har hatt litt motivasjon i å skulle slå meg også. Vi har hatt mange dueller, så det kan nok være at vi gjør hverandre bedre, tilføyde hun.

I sprintfinalen måtte hun se Nilsson skaffe seg meter forholdsvis tidlig. Den luka klarte hun aldri å tette.

– Jeg må først og fremst si at jeg er kjempefornøyd med denne medaljen, men skulle jeg gjort noe annerledes, måtte det vært å finne en måte å ikke gi Stina den luka, sa Falla med et smil.

Leverer alltid

En forklaring hadde hun også på at den svenske favoritten fikk revet til seg de viktige meterne. Falla våget nemlig ikke annet enn å gå i sporet inn i den første bakken. Ideelt sett ville hun ha stått utenfor.

Før finalen fikk hun nemlig beskjed om at hun hadde fått en muntlig advarsel for å stå utenfor sporet, samtidig som hun selv følte hun hadde vært så forsiktig som hun bare kunne.

Advarselen ble et stressmoment.

– Jeg vet ikke hva den innebar en gang, men det hørtes skummelt ut. Jeg ble nok reservert, for jeg så for meg at jeg skulle komme i mål og bare bli tatt ut av konkurransen eller plassert sist i finalen, sa Falla.

– Derfor trakk jeg meg litt og gikk fort inn i sporet. Det var absolutt ingen fordel, for det var mye snø der, tilføyde Fetsund-jenta.

De vriene forholdene og den ekle advarselen gjorde at hun måtte endre planene som var lagt på forhånd.

– Jeg hadde sett for meg et scenario, men hadde samtidig både en plan A, en plan B og en plan C. Det ble kanskje plan D. Jeg ble nok litt ubesluttsom, men synes jeg løp bakken bra og er fornøyd med måten jeg løste oppløpet på, sa 27-åringen.

På de siste meterne holdt hun russiske Julia Belorukova bak seg og sikret sølvet. Dermed har Falla vårt på pallen i samtlige individuelle mesterskapssprinter siden VM i Val di Fiemme i 2013.

Romerikingen har blitt en mesterskapsløper av rang.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy