Spent Johaug før VM-returen, millionrush i vente
2527 Views

Spent Johaug før VM-returen, millionrush i vente

Februar 22, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Therese Johaug sikrer seg jackpoten om hun blir VM-dronning i Seefeld. Det kan utløse kjempebonuser for henne.

Johaugs manager Jørn Ernst bekrefter overfor NTB at skistjernens mange avtaler stort sett er sydd sammen med en 50-50-løsning på fastlønn og bonuser.

Etter det NTB kjenner til kan Johaug snuse på VM-bonuser på rundt 2 millioner kroner dersom hun styrer Seefeld-showet med tre individuelle gull og stafettseier.

FIS-bonusene for gull i Seefeld er cirka 140.000 kroner. I stafetten får hver løper på vinnerlaget vel 32.000. I tillegg kommer langt større utbetalinger fra hennes mange private sponsorer.

Ventetid

Lørdag er det 1456 dager siden Johaug sist gikk et internasjonalt mesterskapsløp. Det skjedde på tremila i Falun-VM der hun vant.

Etter det gikk hun glipp av Lahti-VM 2017 og OL året etter. Hun avga positiv dopingprøve rett etter hjemkomst fra en høydesamling høsten 2016.

Johaug kommer til start som kjempefavoritt på skiathlon (15 kilometer med skibytte). Vinner hun rennet, er Johaug oppe i åtte VM-gull totalt. Det første kom på norsk snø i Oslo i 2011.

Ligger lavt

Fredagens pressekonferanse startet 08.30, og Johaug hadde pirret interessen også for ikke-norske reportere.

– Det er min første fellesstart på lenge. Så jeg kommer til å være nervøs. Det er ikke bare å hente de gullmedaljene. Det skal gjøres en «jæskli» jobb, og jeg kommer til å være nervøs, sier Johaug.

Noen minutter tidligere meldte hun at hennes mål «var å ta en individuell medalje». Det er langt unna hva «hele» Norge ser for seg.

– Jeg kan skjønne at det er store forventninger, sier hun.

Etter noen turbulente år er Johaugs inngang til VM annerledes enn ved tidligere mesterskap.

– Jeg har kanskje litt større indre ro nå. Jeg har vært gjennom mye som setter ting i perspektiv. Så det får gå som det går.

Fakta om Therese Johaug

* Alder: 30 (født 25. juni 1988)

* Klubb: Nansen

* Viktigste meritter, OL: 1 gull, 1 sølv, 1 bronse

* VM: 7 gull, 1 sølv, 3 bronse

* Verdenscupen: 50 seirer, 2 sammenlagtseirer

* Aktuell: Går lørdag i sin første konkurranse i internasjonalt mesterskap siden 2015. Johaug er favoritt foran 15 kilometer skiathlon (skibytte).

 

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy