Suverene Johaug avsluttet sesongen med sitt 12. NM-gull
2231 Views

Suverene Johaug avsluttet sesongen med sitt 12. NM-gull

Mars 30, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Therese Johaug fulgte opp fredagens NM-gull med nok en seier på tremila på Lygna lørdag. Det var hennes 12. NM-tittel i karrieren.

– Det var veldig godt å bli ferdig med sesongen, og jeg er veldig glad for å avslutte med to NM-gull, sa Johaug til NTB etter målgang.

30-åringen var som ventet i egen klasse. I mål var hun 1.32 minutter foran sølvvinner Ingvild Flugstad Østberg. De to forhåndsfavorittene kjempet om NM-seieren på 5-kilometeren fredag, og også da ble Østberg sølvvinner.

Tross en eventyrlig sesong der de tre individuelle VM-gullene i Seefeld ble høydepunktet, var Johaug klar på at det betydde noe å vinne NM-gull lørdag.

– NM er NM, og et gull her setter jeg veldig høyt. Det er klart jeg setter det som skjedde i Seefeld veldig høyt, men det var moro å ta gullet her i dag også, sa Johaug.

På spørsmål om hun noen ganger har vært en bedre skiløper, lød svaret:

– Nei, det tror jeg ikke.

Ledet fra start

Anna Svendsen fikk bronsen på tremila med intervallstart. Tromsø-løperen havnet hele 4.21 minutter bak Johaug.

Jenta fra Dalsbygda var i ledelsen fra første mellomtid, og ledet hele veien fra start til slutt. Allerede ved 5,5 kilometer ledet Johaug med 18 sekunder på Østberg.

Hun fortsatte å male på og ved halvveis løp var ledelsen på 46 sekunder til Østberg. 29 år gamle Svendsen fulgte nærmest de to, men hun lå hele 2.12 bak verdens beste distanseløper.

Ingen var i nærheten av å holde samme tempo som Johaug, som hadde økt til 1.20 på Østberg med seks kilometer igjen.

Nansen-løperen holdt farten og var i mål overlegne 1.32 minutter foran Østberg.

Fantastisk sesong

Dermed har Johaug gått gjennom comebacksesongen med kun ett tap på distanserenn. Det kom sist helg, da hun tapte for Stina Nilsson på 10-kilometeren i Canada.

Etter NM-seieren benyttet hun muligheten til å takke alle som har hjulpet henne tilbake til verdenstoppen.

– Endelig har det vært mye gledestårer rundt omkring. Det gir meg en veldig motivasjon til videre satsing.

Sølvvinner Østberg var også fornøyd etter løpet.

– Det blir jo et større og større gap til Therese, men jeg prøver å ikke tenke altfor mye på det, og jeg synes jeg gjorde en veldig bra tremil klassisk og er veldig godt fornøyd, sa hun.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var på forhånd regnet som en soleklar medaljekandidat, men bronsevinneren fra fredagens 5-kilometer stilte ikke til start.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy