TV 2 erfarer: Petter Northug legger opp
1791 Views

TV 2 erfarer: Petter Northug legger opp

Petter Northug (32) skal onsdag holde pressekonferanse i Trondheim som handler om hans framtid, melder Norges Skiforbund tirsdag kveld.

Desember 11, 2018
Skrevet av:

administrator

Kanskje betyr det at en stor skikarriere er over. Under sesongåpningen på Beitostølen midt i november sa Northug at han ga seg selv noen uker, men at han var nødt til å prestere innen midten av desember.

– Hvis jeg ikke går fort på ski fra midten av desember, da er det slutt. Da er kvalifiseringen over, og så får vi se om det blir noe mesterskap. Siste frist er å gå fort på ski i den skandinaviske cupen, sa han.

Til helgen er det renn i skandinavisk cup i Östersund.

Northug har hatt en trøblete inngang til sesongen og har ikke vært i nærheten av verdenscuplaget så langt.

– For min del blir det å konkurrere på nivå to og trene, og så får vi se hvordan kroppen fungerer, sa Northug under åpningshelgen på Beitostølen.

Mange på plass

Klokka 21 tirsdag sendte Norges Skiforbund ut en pressemelding med innkalling til pressekonferansen på Scandic Lerkendal klokka 12 onsdag.

Pressekonferansen skal innledes med en plenumsseanse, og deretter skal Northug være tilgjengelig til å svare på spørsmål i en halv time.

Hovedtrener for mennenes sprintlag Arild Monsen og langrennssjef Espen Bjervig vil også være til stede. Landslagssjef Vidar Løfshus har ikke anledning til å være i Trondheim, men han vil være tilgjengelig for mediene på mobil.

Tror han gir seg

At det mobiliseres såpass tyder på at det ikke er en hvilken som helst pressekonferanse. TV 2-ekspert Petter Skinstad sier til kanalen at han mener det er sannsynlig at Northug vil varsle at han legger opp.

– Det høres ut som han skal legge opp. Det er enten det, eller at han tar alle på sengen og informerer om at han skal til Tour de Ski. Men det høres helt urealistisk ut, sier Skinstad til TV 2.

Northug har 13 VM-gull, to OL-gull og to sammenlagtseirer i verdenscupen blant sine meritter.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy