Maren Lundby måtte stå over Kreftkampen, men nær 1,5 millioner kroner er samlet inn
1967 Views

Maren Lundby måtte stå over Kreftkampen, men nær 1,5 millioner kroner er samlet inn

September 09, 2023
Maren Lundby og Clas Brede Bråthen
Skrevet av:

Tore Shetelig

Maren Lundby kunne ikke spille Kreftkampen 2023 – på grunn av at hun fikk en kjenning i kneet under oppvarmingen. Dermed ble Maren oppgradert som manager for hopplandslaget.
– Vi vant 2-1 over Team Skinstad, forteller Maren Lundby til magasinet Skisport.
– Men hva skjedde med kneet ditt?
– Vi vet ikke helt ennå. Det kan være en menisk. Jeg skal få tatt noen bilder av det, men jeg sto over kampen for sikkerhets skyld – for å ikke gjøre vondt verre. Jeg fikk en smell i kneet under en fotballkamp for Kolbukameratene i juni. Men det var ikke verre at jeg har kunnet trene og spille fotball som vanlig. Jeg krysser fingrene for at det ikke er noen alvorlig skade, sier Maren etter showkampen på KK-plassen på Kolbu.

Humøret var uansett på plass, og Maren kunne med en god latter fortelle av hun som manager satte ut sportssjef Clas Brede Bråthen – etter bare tre minutter av kampen. 

– FÅR NOK SVI FOR DETTE

– Clas startet kampen, men jeg ga ham etter bare tre minutter beskjed om at han måtte komme og sette seg på benken. Sånn på fleip. Det tok en stund før han fikk komme innpå igjen. Han var ikke blid. Så nå regner jeg med at jeg får svi for dette senere, ler Maren Lundby. 

På hopplandslaget spilte Halvor Egner Granerud, Johann Forfang, Clas Brede Bråthen, Alexander Stöckl og Christian Meyer. Anna Odine Strøm og Anders Jacobsen var også å finne i lagoppstillingen.

Team Skinstad hadde trommet sammen mange sterke navn: Hans Christer Holund, Marthe Kristoffersen, Kristin Mürer Stemland og Vetle Thyli. TV-kommentatoren Kasper Wikestad hadde også tatt turen til Toten.

Han er blitt en respektert og veldig godt likt mann i hoppmiljøet – etter at han for relativt få år siden begynte å kommentere skihopping.

Kasper Wikestad klar for kamp.

STILLER OPP: TV-kommentator Kasper Wikestad var hjertelig tilstede på Kolbuplassen. Foto: Silje Regine Bråthen, Norges Skiforbund.

 

FOR SJUENDE GANG

Denne showkampen til inntekt for Kreftforeningen ble arrangert i Kolbu for sjuende gang. Nær 1,5 millioner kroner er samlet inn til kreftsaken i løpet av disse årene. 

I årets aksjon er det hittil kommet inn 133.000 kroner. Målet er 200.000 kroner.

– Geir Langedrag er den  største pådriveren bak arrangementet. Han fortjener stor kred, sier Maren Lundby.

Målene til hopplandslaget, ble satt inn av to karer fra støtteapparatet: Smører og servicemann Mats Bjerke Myhren og fysioterapeut Einar Kalsæg fikk begge nettkjenning.

 

HAR SCORET SEKS MÅL

Hun er en ivrig fotballspiller, og scoret for Kolbukameratenes kvinnelag i en 5. divisjonskamp tidligere denne uken. Motstander var Vardal – på bortebane. KK vant 2-1, og midtbanespiller Maren sto for ett av målene. Hun har scoret seks mål i serien i år. Kolbukameratene ligger som nummer to i sin avdeling, og jakter opprykk til 4. divisjon. 

Bildene er tatt av Silje Regine Bråthen, Norges Skiforbund

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy