Melhusbanken Langrennscross - En real skidag
2311 Views

Melhusbanken Langrennscross – En real skidag

Mars 22, 2023
Melhusbanken Langrennscross
Skrevet av:

Dagfinn Kern-Rosenvinge

SKIsport.no har snakket med leder i Melhus Ski, Robert Horghagen, før helgens Langrennscross. Noen av stikkordene er «Over 100 deltagere», «Nytt tidtakerhus» og «Skidag»… 

Kan du fortelle kort om Melhusbanken Langrennscross?

– Langrennscrossen vår er kun arrangert én gang tidligere. Før kjørte vi sprintstafetter primært i klassisk stil, siden vi har litt smalere løyper enn andre. Det var heller ikke mange klassisk-sprintrenn. Ønsket om fristil blant de yngste kom derimot tilbake, og siden vi har en intim arena – med skileikbakke tett inntil – falt valget på skicross. Målgruppa er de i alderen 6-12/13 år. De minste anser dette utelukkende som lek og moro, og er følgelig ikke opptatt av tid. 

Vi lager løyper på 1.2 og 2.5km, hvor de fleste elementene legges på 1km. I tillegg har vi inkludert noen transportetapper for de eldre. Gruppa i alderen 11år + starter faktisk på lysløypas høyeste punkt, og kjører 500m utfor før de entrer skileiken.

Hvem står bak rennet?

– Melhus Ski er arrangør. Vi ønsker imidlertid å trekke frem et par av våre gode samarbeidspartnere i Melhusbanken og Nardo Bil Orkanger, som støtter opp om Langrennscrossen. Norgeshus har på sin side bidratt med tegningene til et nytt tidtakerhus. Det betyr at vi kan skilte med både sistnevnte og rennkontor på stadion neste år. 

Rennleder er ringreven Per Egil Bjørgen – opphavet til to av klubbens yngre løpere. TD er Lars Erik Eid fra Leik Ski – en av våre gode naboklubber i Melhus.

Hvilke forventninger har dere med tanke på antall deltagere?

– Vi forventer i overkant av 100 deltagere. Det ligger an til beskjeden representasjon signert klassen 14-16år, men derimot flere i 7-8 årsklassene. KM Stafett arrangeres samme dag i Trondheim, noe som trolig trekker de eldste deltagerne. Vi har i tidligere år har hatt inntil 150 til start – et antall vi også har valgt som tak, grunnet parkeringsdekning og øvrig logistikk. 

Øvrig informasjon

– Deltageravgiften er satt til 130kr, mens påmelding foretas via Min Idrett. Vi aksepterer vel og merke også påmeldinger direkte til post@melhusski.no for de som ikke er kjent med Min Idrett. Vi ønsker å få med barn som vanligvis ikke deltar på renn. Derfor har vi valgt å kalle dette en skidag, for å ufarliggjøre det å gå med startnummer. 

Alt av informasjon finnes på melhusski.no. Det er også her vi vil publisere startlister og resultater. Grunnet begrenset mobildekning i anlegget, foretar vi offline tidtaking og manuell publisering av resultater. Bedre 4g kommer forhåpentligvis med tiden, noe som vil gjøre tidtaking, betaling på Vipps og beredskap enklere. 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy