Nils Erik Ulset er tildelt Egebergs Ærespris

Paralympicsutøveren Nils Erik Ulset (34) fra Tingvoll gikk tildelt Egebergs Ærespris under ledermøtet i Norges Idrettsforbund på Gardermoen fredag. Kammerherre Egebergs Ærespris regnes som norsk idretts høyeste utmerkelse og gis til utøvere som har markert seg i to eller flere idretter. Ulseth har utmerket seg i både langrenn og skiskyting. 34-åringen har konkurrert på øverste nivå siden Paralympics i...

Paralympicsutøveren Nils Erik Ulset (34) fra Tingvoll gikk tildelt Egebergs Ærespris under ledermøtet i Norges Idrettsforbund på Gardermoen fredag.

Kammerherre Egebergs Ærespris regnes som norsk idretts høyeste utmerkelse og gis til utøvere som har markert seg i to eller flere idretter. Ulseth har utmerket seg i både langrenn og skiskyting.

34-åringen har konkurrert på øverste nivå siden Paralympics i Salt Lake City i 2002. Han har 16 år på rad tatt medaljer i alle store mesterskap han har deltatt i – noe som gjør at han kan vise til totalt 30 medaljer i Paralympics og VM.

Under Paralympics i Pyeongchang tok han bronse på 15 km individuell skiskyting og sølv i åpen stafett.

– Denne prisen betyr utrolig mye for meg. Ganske tidlig i idrettskarrieren min skjønte jeg at det bare var de aller største utøverne som får denne prisen. Det krever utrolig mye. Derfor er jeg utrolig stolt, ydmyk og takknemlig.

– Jeg vil takke både Norges Skiskytterforbund, Norges Skiforbund, Olympiatoppen og ikke minst Norges Idrettsforbund for den jobben de gjør, sa prisvinneren i sin takketale.

Foto: Henrik Aasbø

Kategori
AktueltLangrennPremium

RELATERTE INNLEGG