Gjør klar for NOR freeskicup på Dombås!
1483 Views

Gjør klar for NOR freeskicup på Dombås!

Januar 22, 2023
Skrevet av:

Dagfinn Kern-Rosenvinge

SKIsport.no har snakket med Nina Mariplass før kommende helgs NOR Freeskicup på Dombås… 

Kan du fortelle kort om NOR Freeskicup?

-NOR freeskicup er et Norgescuprenn. Det betyr at det er et renn for de litt mer viderekomne født i 2009 eller før. Freeskicup arrangeres flere ganger årlig, på ulike steder rundt om i landet med både Slopestyle og Big Air på plakaten. 

Årets første renn finner sted i Dombås, nærmere bestemt Dombås skiheiser. I Norgescupen benyttes også stor-parken – også kjent som Marcus Kleveland backyard. Stedet er signert Emil Fossheim – en park med strålende tilbakemeldinger. 

Vi kan se tilbake på en lang historie som arrangør – senest i 2022. Dombås arrangerte i tillegg Norgesmesterskapet tilbake i 2018. 

Hvem står bak rennet? 

-Arrangør er altså Dombås freeski og snowboard. Vi er en undergruppe av Dombås IL. Arrangementet går i samarbeid med NOR freeski/ skiforbundet. TD i år er Jarl Rune Kjæmperud, og rennleder Jan Lyngen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Bilde: NOR Freeski

Hvilke forventninger har dere med tanke på antall deltagere? 

-Deltakerlistene innen freeski er i økning! Nasjonalt er det satt et tak på 80 deltakere for at det skal være gjennomførbart for arrangører. Vi regner med at mellom 60 og 80 deltakere finner veien til Dombås.

Selv om alle født før 2009 kan delta, er det gjerne krevende løyper og store hopp som venter. Det gjør sitt til at deltagerne er de som ønsker å satse på idretten som deltar i norgescupen. Flere er å finne på toppidrettsgymnas eller lignende, så nivået er ganske høyt.

Øvrig informasjon? 

-Påmelding foretas via “Min idrett”, og startkontingenten er 225kr. I tillegg kreves det at deltagerne har løst lisens. Heiskort og overnatting kommer i tillegg, men det er ofte gode utøverpriser i forbindelse med arrangementene. 

Den som ønsker ytterligere informasjon, bør sjekke ut våre Facebook– og Instagram-sider. Resultatene blir senere publisert på NSF sine sider. 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy