Osmarka IL inviterer til Osmarkarunden 2023
1989 Views

Osmarka IL inviterer til Osmarkarunden 2023

Februar 21, 2023
Bilde: Osmarka IL
Skrevet av:

Dagfinn Kern-Rosenvinge

Osmarka er Nordmøres snøgarantist. Alf Ottar Dahlen forteller om Osmarkarunden 2023… 

Kan du fortelle kort om arrangementet?
-Osmarka Idrettslag arrangerte turrennet Osmarkarunden første gang tilbake i 1998. Årets utgave er den 23. i rekken. Det nåværende rennet erstattet i sin tid Reinsfjellrennet – et løp vi arrangerte i tospann med en naboklubb fra slutten av 60-tallet. Da grunnlaget for sistnevnte forsvant, ønsket vi likevel et nytt turrenn. 

Osmarkarunden arrangeres i den lille bygda Osmarka – på Nordmøre, tett opp til Molde kommune. Osmarka er det mest snøsikre stedet på Romsdalshalvøya. Vi har eksempelvis “levert” snø til Molde og omegn Idrettsklubb for å redde NM på ski. 

Vi kan skilte med et anlegg som inkluderer lysløype, skileikanlegg og en skogsløype som vedlikeholdes på daglig basis. Vårt fokus ligger på de yngre årgangene, med organisert trening flere dager hver uke. Oppslutningen både fra bygd og omkringliggende tettsteder er solid. 

Hvilke forventninger har dere med tanke på antall deltagere?
-Dessverre har vi sett en nedgang i deltagelsen de siste årene, sammenlignet med toppåret (150). Vi krysser fingrene for mellom 50-60 på startstreken i år.

Øvrig informasjon
-Resultatene publiseres på langrenn.com i tillegg til vår Facebook-side. Ytterligere informasjon om arrangementet ligger i tillegg på Skiforbundets nettsider. 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy