Per Kristian Saastad hadde beste antrekk i Gaustaløpet
585 Views

Per Kristian Saastad hadde beste antrekk i Gaustaløpet

Mars 04, 2024
Gaustarennet
Skrevet av:

Tore Shetelig

Per Kristian Saastad fra Larvik Ski bokstavelig talt lyste opp i løypa under Gaustadløpet. Velfortjent fikk vestfoldingen prisen til beste antrekk.

Gaustaløpet er Telemarks eldste turrenn. Av 133 påmeldte, startet 120 i lørdagens renn. Traséen går gjennom tre kommuner, og arrangementet er et samarbeid mellom Rjukan Idrettslag, Gransherad Idrettslag og Tuddal Idrettslag.

Årets raskeste kvinne og mann ble Vilde Elisabet Flatland, Tinn IL – på tiden 2.56,06 og Vebjørn Ryen, Heddal IL på tiden 2,39,0.

Gaustaløpet er det eldste turrennet i Telemark og ett av de eldste i Norge. Gaustaløpet ble første gang arrangert i 1934 og i år var det 72. at gangen rennet ble gjennomført.

TREG KLOKKE-TRANSPORT

I 1934 måtte start klokka bli fraktet fra start på Fjellstua, med bil til Rjukan, videre med tog til Mæl, og på ferje over Tinnsjøen til Tinnoset – hvor det igjen var tog videre til Gransherad. Deretter med bil fram til mål – for å rekke å klokke inn de første løperne! Med dagens løype, ski og utstyr hadde ikke klokka rukket en slik reise. 
39 aktive og 40 trimmere startet fra Fjellstua, mens 41 startet fra Bitringsnatten.
Været var grått og snøen våt, men løperne var fornøyde og blide.
Det var mange lokale deltakere fra Telemark, men også flere fra andre deler av Sør-Norge. To løpere kom helt fra Stord for å gå løpet.

Gaustarennet

TRADISJONSRIKT: Fra årets start på Fjellstua. Gaustaløpet er et av Norges eldste turrenn, og fyller 90 år i år. Foto: Per Ivar Jaksland.

FRANK LØKE VAR MED

Den største kjendisen som deltok, var Frank Løke. Han var med i Gaustaløpet som en del av forberedelsene til sin Mount Everest-ekspedisjon om få uker. Han sa han ville komme tilbake til Gaustarennet neste år.
Tuddal Montessori skole og Gransherad barne- og ungdomsskole delte premien som var satt opp til den skolen som stilte med flest prosent av elevene til start. Skolene fikk dermed 2.500 kroner hver i premie.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy