Prakteksempel på hva lokale ildsjeler får til!
3808 Views

Prakteksempel på hva lokale ildsjeler får til!

Oktober 05, 2021
Skrevet av:

Kristin Roset

Mån Skileikanlegg i Vågå er et prakteksempel på hva lokale ildsjeler kan få til. Nå utvider de med både hoppbakker og big jump!

Langt oppi Gudbrandsdalen i Oppland Skikrets ligger Vågå. Og i Vågå finner vi skileikanlegget på Mån, som driftes av Tessand IL. Og dette er et prakteksempel på hva lokale ildsjeler kan få til i ei lita bygd.

Anlegget er bygd i terrenget og har vært et mønsteranlegg for hvordan man kan løse det, gjennom å bruke terrenget optimalt til å lage kurver og svinger. Når snøen kommer, er det bare å feie over med løypemaskin, så er det klart til bruk.

Skikretsen har arrangert kretscuprenn i anlegget de siste to sesongene, som ‘distansecrossrenn’. Dvs. distanserenn med både kuler og svinger, korketrekker og reiplykkje, porter og slalåm og baklengshinder. Dette har blitt godt mottatt av både utøvere og foreldre.

 

Nå nærmer det seg ny vinter og mer moro på ski. Og denne høsten har dugnadsgjengen i Tessand IL, med Øistein Formo i spissen, tatt anlegget flere steg videre. I tillegg til å utbedre langrennscrosstraseen og utvide området for skiaktiviteter, bygges det nå to små hoppbakker, hhv. K4 og K10, og en liten bigjump-bakke.

Store jordmasser som har blitt til overs etter utbedring av et lokalt veikryss på Rv. 15, har blitt fraktet opp til Mån – til stor nytte for både veiutbygger, som vil bli kvitt det, og idrettslaget, som trenger ekstra jordmasse.

I tillegg skal parkeringsplassen utvides, og det skal bygges nytt klubbhus, i en såpass stor størrelse at det kan benyttes som grendehus ved behov. Målet er å støpe grunnmur i høst og sette opp resten til våren.

Prislappen blir på flere millioner kroner. Tessand IL har allerede fått inn over en million kroner i gaver og tilskudd og er i ferd med å få resten av finansieringen på plass, bl.a. gjennom en solid egenkapital. Klubben har også kjøpt inn en del skiutstyr, som besøkende kan låne gratis. Alt dette har ført til at det vinterstid tirsdager på Mån kan være nesten 100 barn og voksne som deltar på skileiktrening, etterfulgt av enkel matservering.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy