Skiskyting: Vant med over ett minutt!
1891 Views

Skiskyting: Vant med over ett minutt!

Mars 14, 2021
Skrevet av:

Kristin Roset

Det norske stafettlaget leverte en maktdemonstrasjon og lekte seg til seier i Nove Mesto.

Verdens suverent beste skiskytter om dagen, Tiril Eckhoff, smalt til med ti treff på sin første etappe og skaffet Norge en luke på 20 sekunder ved første veksling.

– Har vi noen gang sett en skiskytter i bedre form enn det Tiril Eckhoff er nå? spurte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith etter oppvisningen.

Marte Olsbu Røiseland var ikke noe dårlig kort på andreetappen. Hun trengte ett ekstraskudd på sin liggende skyting, men smalt ned alle blinkende på stående.

Tarjei Bø fortsatte den norske oppvisningen med å treffe samtlige blinker på den første skytingen. Deretter behøvde han to ekstraskudd på stående, men sendte likevel lillebror Johannes Thingnes Bø av gårde med et forsprang på over ett minutt.

Det rotet selvsagt ikke verdenscuplederen bort. Han måtte bruke et ekstraskudd på den liggende skytingen, men skjøt fullt på siste stående og kunne dermed cruise inn til seier.

Til slutt ble seiersmarginen på ett minutt og ni sekunder foran Italia. Lukas Hofer fikk en luke til Martin Ponsiluoma, som sikret bronsen for Sverige.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy