Thingnes Bø vant jaktstarten i Pokljuka - Skisport
1212 Views

Thingnes Bø vant jaktstarten i Slovenia

Johannes Thingnes Bø knuste konkurrentene i sporet, og selv med to bom på siste skyting tok han seieren i jaktstarten i slovenske Pokljuka søndag.

Desember 09, 2018
Johannes Thingnes Bø
Skrevet av:

administrator

– Et slit fra start til mål i dag. Tredje løpet på rad her i høyden. Det var tungt hele veien. Jeg visste at jeg ville vinne med én bom, men jeg fullførte ikke helt. Da byr jeg opp til kamp, men selv om jeg var sliten gjorde jeg mange taktiske bra valg på slutten, sa han til NRK etter gulløpet.

 

Han knep seieren så vidt foran franske Quentin Fillon Maillet og russiske Alexander Loginov.

 

Den franske stjernen Fourcade avbrøt løpet. Han startet som nummer 24 etter en svak sprint fredag, og ga opp etter fjerde og siste skyting i søndagens 12,5 kilometer jaktstart.

 

God dag i sporet – bom på standplass

Thingnes Bø vant Pokljuka-sprinten fredag og gikk ut 16 sekunder foran franske Antonin Guigonnat og Alexander Loginov i dagens jaktstart. Stryningen gikk hardt på i sporet og inn til første skyting var avstanden økt til 27 sekunder.

Konkurrentene bak traff fulle hus, mens Thingnes Bø pådro seg en strafferunde på første skyting. Han beholdt likevel ledelsen og økte stadig i sporet.

På andre liggende skyting skjøt 25-åringen fullt hus, og i sporet fortsatte han å seile ifra. Alene på standplass traff han fem på rappen også på første stående skyting. Bak kom Guigonnat og Loginov, som bommet én gang hver.

 

Kamp om plasseringene

Tarjei Bø, Sindre Pettersen og Henrik L’Abée-Lund startet drøye halvminuttet bak Thingnes Bø. Pettersen bommet én gang og tapte sekunder, mens de to andre skjøt fullt hus på første skyting.

Både L’Abée-Lund og storebror Bø fortsatte å skyte fem rett ned og havnet i en gruppe på seks mann som kjempet om 2.-plassen.

 

Spenning til siste slutt

På siste skyting bommet lillebror Bø to ganger og skapte virkelig spenning.

Loginov skjøt feilfritt og gikk ut foran Thingnes Bø etter siste skyting. Avstanden var på drøye sekundet, og Bø fikk ryggen til russeren.

De fulgte hverandre, men like før oppløpet falt russeren. Han kom fryktelig nærme på oppløpet, men Johannes holdt så vidt unna og tok seieren.

 

 

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy