SKIsport-Allan er borte!
3430 Views

SKIsport-Allan er borte!

September 09, 2021
Skrevet av:

Kristin Roset

Allan Due Aabech døde 4. september 2021. Med han er en nestor i norsk skisport gått bort.

Jeg husker Allan fra da jeg deltok på Sommerskiskolen på Dalseter som 13 og 14 åring. En stødig person som du kjente igjen med en gang. Lite visste jeg da at jeg skulle bli hans kollega mange år senere. Han som redaktør for SKIsport,- jeg som redaktør for Birkebeinermagasinet i den gang Sportmedia AS.

Jeg var ung,- han med lang erfaring. Jeg lærte mye av han, og oppdaget skiverden ennå bedre etter hans kjennskap. Senere tok jeg over som redaktør for SKIsport, og jeg har ofte hatt han i baktankene når en ny utgave har gått i trykk. Hva synes egentlig Allan om innholdet i dagens SKIsport?

 

Allan Due Aabech døde 4.september etter en tid med sykdom. Han skulle fylt 73 år 5.oktober. Foto: Privat

Allan var journalist i Dagblad-Sporten til midt på 1980-tallet. Bladet Skiidrett hadde i mange år vært talerøret innen norsk skisport med engasjerte Kristen Kvello som redaktør. På det tidspunktet mente førende krefter at det ville gjøre seg med en ansiktsløfting i bladet. Det fikk ny layout og skiftet navn til Skisport. Og en lyktes med å få en topp sportsjournalist som redaktør. Sarpingen Allan Aabech gjorde «vei i vellinga».

Han var også primus motor og sjef for Skisport sin sommerskiskole som fortsatt blir arrangert på Dalseter høyfjellshotell i Espedalen (nå under navnet Dalseter Sommerskiskole). Stort sett alle norske toppløpere i langrenn som ble født på 80-tallet har vært på Dalseter første eller andre uke av sommerferien.

Han satt i redaktørstolen i SKIsport frem til han pensjonerte seg i 2013.

Vi lyser fred over hans minne.

Hilsen

Kristin Roset, redaktør i dagens SKIsport

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy