- Slutt å snakke om dem og oss
1239 Views

– Slutt å snakke om dem og oss

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (32) synes det er veldig viktig at parautøverne deltar på like linje som kjente TV-fjes i NM.

Mars 18, 2020
LEDER AV UTØVERKOMITEEN: Astrid Uhrenholdt Jackobsen er leder av utøverkomiteen i Norges Idrettsforbund, og sitter i idrettsstyret.
Skrevet av:

administrator

–Men det må bli slutt på å snakke om dem og oss. Vi må vise dem respekt, og se på dem som topputøvere. Jeg er fascinert over hva de presterer – med de kroppslige ressursene de har fått tildelt.
Da tenker Heming-løperen, med over 30 NM-medaljer, på at parautøverne har fått en funksjonsnedsettelse, enten fra fødselen av, eller gjennom sykdom eller en ulykke senere i livet. Parautøverne har vært med i NM, så lenge Astrid har konkurrert i seniorklassen.
Likevel går utviklingen relativt sakte, når det gjelder full likestilling av hvilke internasjonale mesterskap Astrid og hennes venninner på landslaget deltar i – og hvilke konkurranser parautøverne får delta i.
 

TIDEN ER INNE

Parautøverne er riktignok med i OL, men får ikke stille i VM i nordiske grener.
– Jeg synes tiden er inne for å se nærmere på om dette lar seg gjøre å få til. Jeg må raskt understreke at jeg vet lite om temaet. Det kan jo være at det fins begrensninger jeg ikke vet om. Som logistikk for eksempel, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til SKIsport.
Hun leder av utøverkomiteen i Norges Idrettsforbund, og sitter i idrettsstyret. Astrid understreker at hun ennå ikke har luftet tanken om VM-deltakelse med parautøverne, men et sted må man jo begynne.
Bjørn Kristiansen er landslagstrener i para-langrenn. Han forteller at det nå er ting på gang – for at hvert enkelt internasjonalt særforbund skal ta hånd om para-utøverne.
 

KOMMER LOVLIG SENT

–Saken skal utredes til våren. Idrettspolitisk er man allerede i gang. Dette kommer lovlig sent, men nå skjer det i hvert fall noe, sier Bjørn Kristians en.
Allerede i vinter er para-skiskyting kommet inn under VM-paraplyen til det internasjonale skiskytterforbundet (IBU)
– Det er et bra steg på veien. Nå ser jeg for meg at de andre internasjonale særforbundene kommer raskt etter. At parautøverne skal delta i VM er jo helt naturlig, sier landslagstreneren.
Det betyr at det internasjonale skiforbundet (FIS) forhåpentligvis snart tar opp hansken, og lar Trygve Larsen og hans medkonkurrenter få stille i VM også

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy