Stafettgull: – Nå skal vi hylle hverandre
1600 Views

Stafettgull: – Nå skal vi hylle hverandre

Februar 15, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

4×7,5KM STAFETT, MENN SKISKYTING:

–Dette var en helt spesiell stafett. Det er helt utrolig, sa gutta etter å ha blitt olympiske mestere i sprint stafett.
–Vi gir aldri opp. Vi fighter for hverandre, og så er det marginer her som spiller på vår side. Vetle gjorde en kjempejobb, sa Johannes Thingnes Bø (foto: Discovery+).

Vetle Sjåstad Christiansen kunne juble etter OL gull på sprintstafetten. Foto. Discovery+

Med sin strafferunde var Sturla Holm Lægreid sikker på at han hadde ødelagt OL-stafetten for Norge. Alt snudde på den siste skytingen. Da traff Vetle Sjåstad Christiansen på alt og gikk ut 21 sekunder foran Frankrike etter at russernes ankermann sprakk fullstendig. Eduard Latypov hadde ett minutt ned til Norge og Frankrike. Så kom bommene.

At Vetle Sjåstad Christiansen skulle knekke OL-kongen Fillon Maillet på stående – det hadde jeg ikke sett for meg, sier NRK-ekspert Ola Lunde.

– At de andre skulle bomme og at Vetle skulle fylle, det er vel ingen som hadde forutsett i dette OL med den skyteprosenten han har vist. Den har jo ikke vært så himla god. Det var bare rått, sier søster Tiril Sjåstad Christiansen i NRK.

–Nå skal vi «hjem» å spise middag, feire og hylle hverandre, sa Bø brødrene.

 

RESULTATER

FAKTA
Norge har vunnet to av de fem siste OL-stafettene (2002 og 2010), og står totalt med seks medaljer. Det så også lyst ut i 2014, men da sprakk Emil Hegle Svendsen på siste skyting, slik at Norge endte på fjerdeplass. Russland tok gullet, men mistet det vinteren 2020 da Jevgenij Ustjugov ble tatt for doping og fikk sine resultater strøket. Ustjugovs anke er ikke ferdigbehandlet, og Norge har dermed foreløpig ikke rykket opp på bronseplass. Sverige avsluttet sterkt og vant i 2018, etter at Norges ankermann Hegle Svendsen hadde gjenopplevd marerittet fra fire år før (strafferunde). Sovjet vant de seks første OL-stafettene (1968-88), Tyskland fire av de fem neste.

 

OM LAGET VÅRT
Sturla Holm Lægreid (24), Bærum. OL-debutant. Tok fire gull på seks starter i fjorårets VM, bl.a. på herrestafetten. Har gått to herrestafetter denne sesongen, og bidratt til to seirer, i Hochfilzen og Anterselva.

Tarjei Bø (33), Markane. Tidligere OL: 2010 (stafettgull), 2014, 2018 (stafettsølv). Har seks VM-gull i herrestafett. Har vært med på tre herrestafetter i vinterens verdenscup, og det har gitt tre seirer, i Östersund, Hochfilzen og Anterselva.

Johannes Thingnes Bø (28), Markane. Tidligere OL: 2014, 2018 (stafettsølv). Har tre VM-gull i herrestafett. Har vært på vinnerlaget i tre verdenscupstafetter denne sesongen (Östersund, Hochfilzen og Anterselva).

Vetle Sjåstad Christiansen (29), Geilo. Tidligere OL: 2014 (uten å delta). Gikk 2. etappe på vinnerlaget i VM 2019, var ankermann på fjorårets mesterlag. Har vært avslutter på Norges seirende lag i tre v-cupstafetter i vinter.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy