Staviåsrennet skiathlon - med verdens eldste skiklubb som arrangør
5166 Views

Staviåsrennet skiathlon – med verdens eldste skiklubb som arrangør

Mars 01, 2023
Staviåsrennet
Skrevet av:

Dagfinn Kern-Rosenvinge

Eidvolds Værks Skiklub kan spore røttene tilbake til 1881. Staviåsrennet Skiathlon arrangeres på sin side for andre gang. SKIsport.no har snakket med Ståle Årdal… 

Kan du fortelle kort om Staviåsrennet?

-Rennet er skiathlon for de i alderen 13 år og eldre, fristil intervallstart for HF-klasser og 8-12 år. Rennet er Toyota cup for 15-16-åringene i Akershus, Oslo og Østfold skikretser. For de yngste (3-7 år) er det langrennscross uten tidtaking. 

Staviåsrennet arrangeres for andre gang i år. Målgruppa for skiathlon er hele landet. I 2022 deltok ikke mindre enn 377 skiløpere fra 57 skiklubber/idrettslag i seks skikretser. 

Vi har valgt å arrangere skiathlon for 13 år+ fordi det er en morsom øvelse, og fordi det ikke er andre skiathlonrenn i kretsen. Det er generelt få – om noen – slike renn i landet for aldersbestemte klasser. 

Anlegget er hos Eidsvolds Værks Skiklub – verdens eldste, rene skiklubb – stiftet i 1881. Løypene er varierte og stadionnære. For skiathlon er klassisktraséen og fristiltraséen atskilt. Skistadion er stor og åpen, og startflata er på hele 300 meter – nesten helt flatt og rett strekning; en sjelden kombinasjon. Fristiltraséen for de I alderen 8-12 år er relativt flat, slik at alle uavhengig av nivå kan delta.

Alle kan være med, selv om det for de yngste (3-7 år er ment som et lokalt sonerenn. Vi lar alle som vil være med få delta.

Strake veien. 300 meter.

Hvem står bak rennet?

-Eidsvold Værks Skiklub er arrangør. For 15-16 år er Alershus skikrets eier av cupen, som denne sesongen er Toyota cup. Rennet går i Akershus skikrets, og er åpen for deltakelse fra hele landet.

Hvilke forventninger har dere med tanke på antall deltagere?

-Vi hadde 377 til start i 2022, og forventer ca 400 deltagere i år.

Øvrig informasjon

-Påmelding skjer via Min Idrett (logg på direkte i Min Idrett eller via påmeldingsknapp for rennet i terminlista). Deltageravgiften er 130kr opp til og med 16-årsklassen, og 150kr for 17-årsklassene og eldre.

All informasjon deles i terminlista. Vi har i tillegg en Facebook-side for arrangementet. Resultater som kan publiseres på nett, legges ut på EQ-timing og i terminlista. Rennet går for øvrig som Live-event i EQ-timing. 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy