Svindal tilbake i styrkerommet

Aksel Lund Svindal har syklet for å spare kneet i starten av sesongoppkjøringen. Lørdag la han ut på Instagram at han var tilbake i styrkerommet. Svindal har uttalt at han skal ta seg god til før han bestemmer seg for om det blir en ny sesong. Hovedspørsmålet er om kneet er i en god nok forfatning og tåler nok...

Aksel Lund Svindal har syklet for å spare kneet i starten av sesongoppkjøringen. Lørdag la han ut på Instagram at han var tilbake i styrkerommet.

Svindal har uttalt at han skal ta seg god til før han bestemmer seg for om det blir en ny sesong. Hovedspørsmålet er om kneet er i en god nok forfatning og tåler nok en vinter med hardkjør helg etter helg.

For å spare kneet har Svindal sverget til sykling i starten av sesongoppkjøringen. Lørdag var han imidlertid tilbake i styrkerommet.

– Dette føles godt etter to måneder på sykkelen, la Svindal ut på historiefunksjonen på Instagram lørdag, med bilde av en vektstang.

Da fartskongen møtte NTB i starten av juni var han forberedt på at treningsarbeidet må opp flere hakk i tiden som kommer.

– Jeg må trene styrke, og foreløpig har jeg trent for lite av det. Det er derimot blitt mye sykkel, så jeg er ikke i dårlig form på noen som helst måte. Jeg må ta igjen på styrkebiten, men det kommer nå, sa Svindal for et par uker siden.

Svindal har hatt fire alvorlige skadeavbrekk. Hvert enkelt tilfelle kunne ødelagt hans alpinkarriere, men han har alltid kommet tilbake.

De siste årene har han hatt knetrøbbel som følge av uhellet i Kitzbühel i 2016. Da røk både korsbåndet og menisken. I tillegg fikk han bruskskader.

NTB

Kategori
AktueltAlpintPremium

RELATERTE INNLEGG