Syv utøvere til Hintertux
1954 Views

Syv utøvere til Hintertux

November 18, 2015
Skrevet av:

Eirik Lund Røer

Norges Skiforbund sender syv telemarkkjørere til World Cup-åpningen i østerrikske Hintertux.

– Det er alltid like spennende når sesongen braker i gang. Det er nok ekstra spennende for nyansatt Landslagssjef Martin Gjøra som har hatt det fulle ansvaret for laget fra 1.mai. Jeg vet det er gjort en grundig og god  jobb, utøvere viser gode testresultater og pusher grenser under trening på ski, sier sportssjef Jo Mork.

Laget reiser til Hintertux for siste forberedelser søndag

– Mandag til torsdag skal det legges siste hand på verket før villdyrene skal ut av sekken.

Det er et ungt, men rutinert lag vi sender. Det er tredje året på rad vi starter sesongen i Hintertux. Vi er stolte over å starte sesongen i området der en av våre gode samarbeidspartnere holder til. Tux/Finkenberg avtalen betyr mye for oss når vi er i Hintertux, sier Mork.

Landslagssjef Martin Gjøra gleder seg enormt til åpningshelga.

– Det blir ekstremt spennende å se hvordan vi ligger an når første konkurranse kjøres i gang 27. november, sier han.

Det knytter seg til størst forventninger til Mahtilde Ilebrekke og Trym Nygaard Løken, men også de andre utøverne er gode nok til pallplasseringer på en god dag.

– Mathilde har de siste årene vært den største profilen blant jentene på telemarklandslaget. Dette er kanskje ikke så rart når du ser på den gjennomtrente jenta, og den innsatsen hun legger ned hver dag for å bli enda litt bedre på telemarksskia. Til tross for svært gode resultater på de fysiske testene allerede i mai, har hun bare økt og økt når det gjelder både utholdenhet og styrke i både bein og overkropp. På ski løser hun arbeidsoppgavene bare mer og mer hensiktsmessig, og har aldri kjørt bedre enn det hun gjør nå. Det er neppe mange som går fra Mathilde i langrennsdelen heller, sier Gjøra.

(artikkelen fortsetter under bildet)

På herresiden har det i hele oppkjøringsperioden vært utrolig jevnt. Andreas Solstad Alme er yngstemann på laget, men gjør seg overhodet ikke bort, og var best under trening på samling i Geilo sist uke.

Blant gutta er det Trym som har oppnådd de beste resultatene i verdenscupen tidligere, og som det kanskje er knyttet størst forventinger til.

– Rent fysisk er Trym gjennomtrent, og kan vise til meget gode resultater både når det kommer til utholdenhet og styrke. Han ønsker hele tiden å optimalisere treningsøktene, samt så stiller han store krav til kvalitet. Skiferdigheten er det heller ikke noe å si på, og med en enorm spisskompetanse i langrennsdelen blir det spennende å se hva som skjer gjennom konkurransesesongen, sier Gjøra.

Thea Smedheim Lunde har vært på telemarklandslaget i mange år og har mye rutine når det kommer til verdenscupkonkurranser. Guro Helde Kjølseth har siden fjorårssesongen økt mye på de fysiske testene, spesielt når det gjelder styrke i beina. Sivert Hole har vært utrolig stabil og kjører nå meget godt og fort på ski. Han har økt både styrke i bein og overkropp siden mai. Ådne Kristenstuen er den som oftest har endt opp med å være best på trening, og er god nok for pallplasseringer i World Cup.

–  Ådne har gjort et grundig treningsarbeid og har økt styrken jevnt og trutt, og er nå oppe på et høyt nivå, sier Gjøra.

Oversikt over World Cup-rennene på fisski.com

Disse reiser til Hintertux
Trym Nygaard Løken, Bækkelaget Sportsklubb.
Mathilde Olsen Ilebrekke, Nordre Land IL
Ådne Kristenstuen, Nordre Land IL
Sivert Hole, Åndalsnes IF
Andreas Solstad Alme, Eidsvågen IL
Thea Smedheim Lunde, Ullensaker skiklubb
Guro Helde Kjølseth, Nordre Land IL

Uttaket er godkjent av Eliteutvalget og sportssjef. Dette er utøvere som oppfyller uttakskriteriene på en god måte, både når det gjelder utvikling av de fysiske egenskapene, holdninger, lagmoral og skiteknikk gjennom treningssesongen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy