Thingnes Bø frykter fransk motstand: – Håper at de ikke blir så mye bedre
9212 Views

Thingnes Bø frykter fransk motstand: – Håper at de ikke blir så mye bedre

August 03, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Forrige sesong var Johannes Thingnes Bø suveren i verdenscupen. Fredag spurtslo han Martin Fourcade, men i vinter frykter skiskytteren økt fransk motstand.

Foran tusenvis av fremmøtte viste Thingnes Bø muskler da han vant spurtduellen mot Fourcade og Emilien Jacquelin i Sandnes fredag.

Stryningen viste lovende takter før han i vinter skal forsøke å følge opp den elleville fjorårssesongen. Med hele 16 rennseire passerte han Fourcade som den mestvinnende i én verdenscupsesong.

Likevel kan fredagens duell mot Fourcade og Jacquelin være en forsmak på hva vinteren bringer. Thingnes Bø tror at det kan bli en tettere duell mellom Norge og Frankrike enn det var forrige sesong. Da ble det kun fire verdenscupseirer for Frankrike.

– Ja, både og. Det franske laget bortsett fra Fourcade var bedre enn på mange år. Jeg får håpe at de ikke blir så mye bedre fordi da ser det ikke så lyst ut, sier Thingnes Bø.

Franske håp

Fourcade måtte ta til takke med den kjipe 2.-plassen foran Jacquelin fredag, men kan opplyse at det franske laget har noe på gang.

– Quentin Fillon Mailett har allerede vunnet (to verdenscuprenn), og Simon Desthieux er ikke langt unna å vinne noe stort. Jeg tror Emilien Jacquelin har hatt størst framgang i laget. Han går ganske fort, og jeg glad for at han kom på podiet i dag, sier Fourcade til NTB.

Om egne sjanser i vinter er franskmannen noe mer tilbaketrukken i svaret.

– Jeg vil kjempe for pallplass og seier, men du vet aldri i skiskyting, uttaler han.

Ser lyst på sesongen

I fredagens løp ledet Thingnes Bø lenge, men én bom på siste skyting gjorde at Fourcade smatt forbi.

– Det er skiskyting det. Jeg ble heldigvis ikke straffet da det var under 150 meter igjen, sier stryningen med et lurt smil.

For det var Thingnes Bø som skulle straffe franskmennene på oppløpet. Da skrudde Norges fremste skiskytter på turboen og gikk inn til seier, noe som medførte ellevill jubel fra de fremmøtte.

– Jeg blir veldig motivert av slike løp. Jeg får vekt gnisten igjen og får følelsen av å gå skiskyting igjen. Da ser jeg lyst på høsten, og da kan vinteren ikke komme fort nok, sa 26-åringen.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy