Thingnes Bø starter jakten på kula
2101 Views

Thingnes Bø starter jakten på kula

Det har vist seg umulig for Johannes Thingnes Bø å tukte Martin Fourcade i den sammenlagte verdenscupen. Blir det endelig stryningens tur i 2018/19-sesongen?

Desember 04, 2018
Skrevet av:

administrator

– Det er litt som Ronaldo og Messi, sier 25-åringen når han snakker med NTB om den jevne kampen i skiskyttertoppen mellom ham og mannen som har vært aller best de siste sju årene.

Og fortsetter:

– Begge er så sykt gode. Hadde én av dem ikke eksistert, så hadde den andre vært verdens beste fotballspiller i 15 år på rad. Slik har det vært for meg, at jeg har vært en god nummer to. Og jeg har lyst til å bli nummer én.

Gjevt trofé

Det er liten tvil om hva som er Thingnes Bøs hovedmål for sesongen, som onsdag innledes med normaldistanse i slovenske Pokljuka.

Forrige vinter lyktes han med det til da største målet: å vinne individuelt OL-gull. Nå starter jakten på sammenlagttrofeet i verdenscupen – eller «kula», som han selv kaller det.

– Det er kula som er målet, ja. Så får vi se om det kanskje også kommer andre og melder seg på. Det var en kul opplevelse sist sesong å være med hele veien. Det lærte jeg masse av.

– Jeg er glad jeg har fått prøve det en gang, å være helt der oppe, slik at jeg vet til denne sesongen hva som kommer. Det handler om å være rolig, ta ett løp av gangen. Du trenger ikke gjøre noe ekstraordinært. For det er ofte da du feiler. Det normale pleier å være godt nok.

Hvert løp teller

Fem sesonger på seniornivå har endt med to tredjeplasser, en femteplass og to andreplasser i totalcupen for lillebror Bø. Men aldri har han vært nærmere Fourcade enn sist sesong.

Til slutt skilte det 89 poeng mellom de to etter at Fourcade la inn en sluttspurt etter OL. Franskmannen var stabilt god gjennom hele sesongen og havnet utenfor seierspallen i verdenscup kun én gang.

Stabiliteten avgjorde, med andre ord. Derfor vet Johannes Thingnes Bø at han må være på hogget fra start.

– Ja, det er veldig viktig. Med ham (Fourcade) som utfordrer, så har du ikke råd til feiltak, fastslår han.

I fjor åpnet stryningen verdenscupen med et smell i Östersund: feilfri skyting og seier på normaldistansen. Men en påfølgende 11.- og 13.-plass kostet ham viktige poeng i sammenlagtkampen mot verdens beste skiskytter.

Stolt storebror

Storebroren Tarjei var blant dem som fikk oppleve skiskytingens «superduell» på nært hold gjennom forrige vinter. Han er mektig imponert over begge.

– Det de to gjorde er helt rått. Jeg tror aldri jeg har sett lignende. Og måten de vant på, det var bare å smekke dem (blinkene) ned på skytebanen og gå som et uvær. Det var kult å observere, og kult å konkurrere mot dem også, sier Tarjei Bø til NTB.

30-åringen var sistemann som holdt Fourcade bak seg i verdenscupen da han vant i 2010/11-sesongen. Nå tror han det kan være lillebrorens tur.

– Ja, det tror jeg. Han var jo så enormt nær i fjor. Og en periode der på vinteren så var han verdens beste skiskytter. Og så viste Fourcade på slutten at rutinen og stayerevnen hans var litt bedre enn Johannes’.

 

Fakta om duellen Thingnes Bø – Fourcade

Slik gjorde Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade det i skiskyttersesongen 2017/18:

Thingnes Bø:

OL: 1 gull (normaldistanse) og 2 sølv (stafett og mixed-stafett).

Verdenscupen: 8 førsteplasser, 4 andreplasser og 4 tredjeplasser. Toer sammenlagt (1027 poeng).

Fourcade:

OL: 3 gull (jaktstart, fellesstart og mixed-stafett).

Verdenscupen: 9 førsteplasser, 8 andreplasser og 3 tredjeplasser. Seier sammenlagt (1116 poeng).

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy