Thingnes Bø tror ikke på drømmereprise, mister trolig verdenscuprenn
2496 Views

Thingnes Bø tror ikke på drømmereprise, mister trolig verdenscuprenn

November 10, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Barnerommet står allerede klart, og i januar blir han pappa. Derfor nærmest utelukker Johannes Thingnes Bø en kopi av fjorårssesongen.

– Skulle det blir halvparten så mange seire, så er jo det en drømmesesong uansett. Det blir nok ikke like overbevisende i år som i fjor, sier Thingnes Bø til NTB.

Stryningen endte i fjor opp med fire VM-gull, ett VM-sølv, 16 verdenscuptitler og verdenscupseieren totalt i det som må kunne sies å ha vært en ellevill sesong.

Nå har den første snøen igjen lagt seg, og det gjenstår knappe to uker til sesongstart på Sjusjøen. Thingnes Bø tviler på kopi.

– Det skal jo litt til når jeg hadde den beste sesongen noen gang. Å gjøre det igjen har jeg ikke forhåpninger om, sier han.

Planen er å gjøre det samme som i fjor, men med lave skuldre. Storebror Tarjei Bø går litt mer offensivt ut i troen på lillebrors prestasjoner, enn hva hovedpersonen gjør selv.

– Han er laget for skiskyting. Jeg vil tørre å påstå at han er hakket mer talent enn både Ole Einar, Emil og meg, sier storebror Bø.

Blir pappa

Sesongen store mål er for Thingnes Bø er det samme som for resten av skiskytterne, VM i Antholz. Men midt i januar blir han også pappa. Noe han og kona Hedda Dæhli Bø er godt forberedt på.

– Vi var veldig tidlig ute med å fikse barnerom, kjøpe inn vogn og stelle i stand med det. Det har vi vært ferdig med en god stund nå, sier Thingnes Bø.

– Jeg har investert tid og arbeid i å klargjøre det i forkant av den perioden vi går inn i nå. Så vi er klare, slik at jeg kan fokusere på skiskyting fram til vi må kjøre på sykehuset, smiler en forventningsfull Johannes.

Barnefødselen kan føre til at han går glipp av enkelte verdenscuprenn.

– Jeg tror Johannes kommer til å gå veldig mange gode skirenn. Men nå vet vi at han sannsynligvis går glipp av en del renn i januarmåned. Sånn sett kan han gå glipp av en del viktige poeng i forhold til verdenscupen totalt. Men vi får se, Johannes er Johannes og kan gjøre det utrolige. Han er avhengig av gode skirenn fra start i Östersund og helt fram til jul, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NTB.

Mistet ingenting

Verdenscupvinneren fra forrige sesong var tidligere i høst uheldig da han pådro seg en lårskade på en treningsleir i Antholz. Til alt hell mistet han kun fire dager med vanlig trening, og dermed vil ikke fallet påvirke sesongen.

– Nei, det påvirket meg ingenting. Heller det motsatte tror jeg, at jeg fikk hvilt litt og roet litt ned, sier Thingnes Bø.

– Det så stygt der og da, men det var en lårhøne. Så det tok kanskje en halvannen uke før den ble helt fin. Jeg var litt bekymret i starten, men jeg fikk trent utrolig bra, bare på en annerledes måte, fortsetter han.

Også i forkant av fjorårets sesong var Thingnes Bø ute med både ryggproblemer og et virus. Likevel endte han opp med en ellevill sesong.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy