VM stafett: Norge knuste konkurrentene
2125 Views

VM stafett: Norge knuste konkurrentene

Mars 04, 2021
Skrevet av:

Kristin Roset

Tiril Udnes Weng, Heidi Weng, Therese Johaug og Helene Fossesholm utklasset alle og enhver på 4x5km stafett. Sverige som i utgangspunktet var favoritt gikk på en ordentlig smell tidlig.

– For en revansje for de norske stafettkvinnene! Her får de revansjen for da de tapte i Seefeld for to år siden, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Var soleklare favoritter

I flere uker før konkurransen har diskusjonen gått: Sverige var så soleklare favoritter som de kunne bli. Norge var degradert til i beste fall utfordrere, og de norske trenerne har hatt hodebry bare med å sette sammen stafettlaget.

Til slutt var det disse som fikk gå for Norge: Tiril Udnes Weng, Heidi Weng, Therese Johaug og Helene Marie Fossesholm. Sistnevnte var den store overraskelsen. Yngstemann på laget tok oppgaven ingen av de andre ville ha med å være ankerkvinne, til tross for at hun verken har gått VM-stafett eller vært ankerkvinne før.

Men den spennende duellen med Sverige? Den var i realiteten over allerede etter den første etappen.

Sveriges Johanna Sundling greide ikke å henge med på tempoet til Udnes Weng. Allerede ved første veksling var Norge foran Sverige med 12 sekunder.

Kalla smell

Der vekslet hun med Charlotte Kalla, som frem til nå i VM har fremstått som svært formsterk. Veteranen skulle prøve å ordne opp for svenskene, men det endte i et realt mageplask.

Kalla bare tapte og tapte til Heidi Weng, i den grad at NRKs kommentatorer Jann Post og Torgeir Bjørn lurte på om noe var galt med den svenske skiveteranen.

– Se hvor mye Kalla slipper? Det er oppsiktsvekkende. Hva er det som skjer her, da? Kan det være ryggen som har slått seg helt vrang igjen? utbrøt Post.

Hos den svenske tv-kanalen SVT fortvilte ekspertene da de skjønte at gullsjansene var i ferd med å forsvinne allerede på den andre etappen.

– Dette utviklet seg til et rent og skjært mareritt for Charlotte Kalla. Jeg har vanskelig med å forstå og forklare. Det var nesten sjokkerende, sa langrennskommentatoren Jacob Hård.

– Det er mer enn sjokkerende. Jeg kan ikke forstå det, svarte langrennsekspert Anders Blomquist.

Satte inn støtet

Dermed sto duellen plutselig mellom Norge og det russiske laget.

Therese Johaug satte ut i sitt duracelltempo på den tredje etappen, og sendte ankerkvinne-debutanten Fossesholm ut med et godt forsprang.

På ankeretappen møtte Fossesholm den beste russiske konkurrenten, Natalja Neprjajeva, men heller ikke det ble noe hinder for Norge.

Fossesholm gikk til slutt i mål i ensom majestet.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy