Hopp: Fryktelig nær medalje
1864 Views

Hopp: Fryktelig nær medalje

Februar 14, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

HOPP, STOR BAKKE, LAG:
Norge hadde medaljen innen rekkevidde, men det marginene var ikke med. 0,8 poeng skilte de norske hopperne fra bronsemedaljen. Østerrike vant foran Slovenia og Tyskland.
–Det vi kommer til å huske fra denne konkurransen er to hopp. Daniel-André Tandes første og Roberts andre hopp, sa Arne Scheie i Discovery studio.
Norge lå på medaljeplass i hele konkurransen, men Marius Lindvik klarte ikke å følge tyske Karl Geiger i finalehoppet. Norge misset medaljen med mindre enn ett poengs margin. Superveteran Marius Fettner (36) sikret gullet for Østerrike. Slovenia endte på sølvplass.
–Nei, dette var ikke noe kjekt. Jeg hater å bli slått av tyskere, sa Granerud.
–Tar med meg OL-gullet, så får vi se framover. Dette er kjedelig selfølgelig, men sånn er det, sa en knapp Lindvik.

Robert Johannson hoppet et godt andre hopp og landet på 136,5 meter. Foto: Discovery+

 

Daniel-André Tande. Foto. Discovery+

 

FAKTA
Norge vant endelig den olympiske lagkonkurransen i skihopp for fire år siden. Gullet i PyeongChang var Norges 11. i idretten, og det er rekord (ett mer enn Finland). Daniel-André Tande, Andreas Stjernen, Johann André Forfang og Robert Johansson sørget for en komfortabel seiersmargin på 22,8 poeng til sølvvinner Tyskland i 2018. Norge har ellers innkassert tre bronsemedaljer siden øvelsen kom med for 34 år siden. Medaljene ble tatt i 1988, 2006 og 2010. Tyskland topper med tre lag-gull. Østerrikes seiersmargin på 72,1 poeng i 2010 er den største. Den knappeste seieren kom i 2002, da Tyskland slo Finland med 0,1 poeng.


OM VÅRE UTØVERE
Halvor Egner Granerud (25), Asker. OL-debutant. Ble nr. 8 individuelt i storbakken i årets OL. Fikk en 5.-plass i lagkonkurransen i VM 2019.

Robert Johansson (31), Søre Ål. Tidligere OL: 2018. Tok gull i lagkonkurransen i PyeongChang. Kom på 32.-plass i det individuelle storbakkerennet i årets OL. Har sølv og bronse fra lagkonkurranser i VM.

Marius Lindvik (23), Rælingen. OL-debutant. Fersk olympiamester i stor bakke. Bidro til 6.-plass i lagkonkurransen i fjorårets VM.

Daniel-André Tande (28), Kongsberg. Tidligere OL: 2018. Vant laggull i forrige OL. Tok lagsølv i VM 2017. Ble nr. 31 i lørdagens individuelle storbakkerenn.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy