Marte cruiset inn til nytt OL gull. Tiril overrasket med bronse.
1538 Views

Marte cruiset inn til nytt OL gull. Tiril overrasket med bronse.

Februar 13, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

10KM JAKTSTART, SKISKYTING, KVINNER:
–Hun er OL dronning før halvveis omtrent, sa NRK reporteren da Marte Olsbu Røiseland smelte ned alle blinkene på siste stående under dagens jaktstart. Det ble et nytt fantastisk OL-gull til Froland ekspressen.

–Deilig, ropte hun i det hun kom til mål.

Den som kanskje overrasket aller mest var Tiril Eckhoff. Hun gikk svært godt i de tunge løypene, og hentet inn en etter en på slutten. Det ble en vel fortent bronse til Eckhoff. Verre gikk det med Tandrevold som lå på 3.plass etter siste stående. Det så ut som hun skulle klare medalje, men det svartnet helt siste kilometeren og endte på 14.plass. Hun lå helt nede i mål området, og måtte hjelpes ut.

 

OL-pallen: Norge, Sverige, Norge! Foto: Discovery+

 

FAKTA
Avholdes for sjette gang i OL. Det er blitt én norsk medalje til nå, Tora Bergers sølv bak Darja «Fru Bjørndalen» Domratsjeva i 2014. Domratsjeva som tok tre gull i lekene i Sotsji, er mestvinnende OL-skiskytter på kvinnesiden med totalt fire gull. Liv Grete Skjelbreid Poirée var også nær pallen i 2002, nærmere bestemt 2,5 sekunder. Skjelbreid Poirée ble nr. 4. Det ble også Marte Olsbu for fire år siden. Tyskland har vunnet tre av fem olympiske jaktstarter, ved Kati Wilhelm (2006), Magdalena Neuner (2010) og Laura Dahlmeier (2018).

OM VÅRE UTØVERE
Tiril Eckhoff
 (31), Fossum. Tidligere OL: 2014, 2018. Ble nr. 9 på jaktstarten for fire år siden. Vant jaktstarten i VM i fjor. Har bare gått to jaktstarter i verdenscupen denne sesongen, med en 16.-plass i Hochfilzen som beste resultat.

Ida Lien (24), Simostranda. OL-debutant. Ble nr. 17 på jaktstarten i fjorårets VM. Denne sesongen har hun en 19.-plass som best på øvelsen, i Oberhof.

Marte Olsbu Røiseland (31), Froland. Tidligere OL: 2018. Tok en 4.-plass på jaktstarten i PyeongChang. Fikk jaktstartbronse i VM i 2020. Har vunnet fire av vinterens fem jaktstarter i verdenscupen.

Ingrid Landmark Tandrevold (25), Fossum. Tidligere OL: 2018. Har en 8.-plass som best på jaktstart i VM (2019). I vinter er 9.-plassen i Oberhof bestenotering på jaktstart.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy