OL: 6.plass til Mowinckel
14107 Views

OL: 6.plass til Mowinckel

Februar 11, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

SUPER-G: Ragnhild Mowinckel (29) kjørte inn til 6.plass i dagens Super-G renn i kinesiske Yanqing. Mowinckel lå såvidt foran lederen ved første mellomtid, men tapte stort nedover henget. I mål var hun 58 hundredeler bak Gut-Behrami og 25 hundredeler unna medalje.
– Det er selvfølgelig kjedelig, jeg skulle gjerne vært bedre. Det er surt at man er nærme, men det er også et godt tegn at man er nærme. «Close, but no sigar», sier Mowinckel, som har vært gjennom et skademareritt de siste årene, til VG. Mowinckel tok sølv både på storslalåm og utfor i Pyeongchang-OL for fire år siden. Da hun tok den første av de to, ble hun første norske kvinne til å ta OL-medalje siden Laila Schou Nilsen gjorde det i 1936. Gut-Behrami, den regjerende verdensmesteren i super-G, staket selvsikkert ut i fjellsiden kl. 03.12 natt til fredag. Sveitseren krøp sammen, fikk opp dampen og krysset mållinjen 22 hundredeler foran Mirjam Puchner.

 

 

FAKTA
Ingen fremskutte norske plasseringer i denne øvelsen som har stått på OL-programmet siden 1988. Ragnhild Mowinckels 13.-plass fra PyeongChang i 2018 og Lotte Smiseth Sejersteds 14.-plass fra Sotsji i 2014 er best til nå. Østerrike har kapret gullet fire ganger, deriblant i de tre av de fire siste lekene. Anna Veith lå lenge an til å ta en populær seier i 2018, i så fall Østerrikes fjerde strake gull i øvelsen. Men Veith som hadde slitt med store kneproblemer i over to år, ble snytt av Tsjekkias Ester Ledecka – med en hundredels margin. Ledecka tok en uke senere et nytt gull, i snowboard parallellstorslalåm. Ledeckas dobbel, to gull i samme OL, men i forskjellige idretter, er unik på kvinnesiden.

OM VÅR UTØVER
Ragnhild Mowinckel
 (29), Rival. Tidligere OL: 2014, 2018. Har en 13.-plass i super-G i OL (2018). Har to 6.-plasser i disiplinen i VM (2017 og 2019). Har to topp fem-plasseringer i super-G i sesongens verdenscup. Ble nr. 2 i Val d’Isère før jul.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy