OL: Disse jentene går stafetten i morgen!
2150 Views

OL: Disse jentene går stafetten i morgen!

Februar 11, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

I morgen klokka 08:30 norsk tid er det klart for langrennsstafett, kvinner. At Norge skal forsvare gullet fra PyeongChang i 2018 kan vi nok se langt etter. Skal vi være med i medaljekampen er vi avhengig av en kanonetappe fra Johaug (foto: Discovery+).

– Det er det desidert vanskeligste stafettuttaket jeg har vært med på noen gang, og jeg har vært med på noen, sier landslagstrener Ole Morten Iversen til TV 2.

– Det er seks utøvere vi har vurdert som aktuelle. Vi har flyttet navn frem og tilbake i mange dager, så endte vi på et lag balansert av å være offensiv og ikke gamble for mye. Vi tror den kombinasjonen gjør at vi skal være med og kjempe om medaljer, som vi mener er et realistisk mål om ikke alle de tre antatt beste lagene har sine beste dager. Stafett er stafett, så vi mener medalje er et realistisk mål, sier Iversen.

Morgendagens stafettlag ser slik ut:
1.etappe: Tiril Udnes Weng
2.etappe: Therese Johaug
3.etappe: Helene Marie Fossesholm
4.etappe: Ragnhild Haga
Bli bedre kjent med Haga HER


FAKTA

Norges stafettfasit i OL: Fire gull, fem sølv og to bronse. Gullene kom i Grenoble i 1968, Sarajevo 1984, Vancouver 2010 og PyeongChang 2018, de to siste tilfellene med Marit Bjørgen som stødig avslutter. Øvelsen gikk over 3×5 km før 1976. Det har vært to etapper i klassisk stil og to i fri teknikk siden 1992. Sovjet/SUS/Russland har vunnet åtte ganger, senest i 2006. Sverige har to seirer. Minste seiersmargin tilhører nettopp Sverige. Svenskene, med Charlotte Kalla på siste etappe, slo Finland med fem tideler i 2014. Største seiersmargin er 2,06 min., Sovjet foran Sverige i 1964. Det har opp gjennom årene bare vært to tenåringsmestere i olympisk langrenn. 19-åringene Marlies Rostock og Carola Anding gikk de to første etappene på DDRs vinnerlag i 1980.

OM VÅRE UTØVERE:
Tiril Udnes Weng
 (25), Nes. OL-debutant. Gikk første etappe på stafettlaget som tok gull i fjorårets VM. Hadde også startetappen da Norge ble nr. 3 i vinterens ene verdenscupstafett, i Lillehammer i desember.

Therese Johaug (33), Nansen. Tidligere OL: 2010, 2014. Ble olympiamester i stafett i Vancouver 2010. Har vært med på fire stafettgull i VM.

Helene Marie Fossesholm (20), Eiker. OL-debutant. Hjalp Norge til stafettgull i fjorårets VM, der hun gikk siste etappe. Gikk også ankeretappen i verdenscupstafetten i Lillehammer i desember.

Ragnhild Haga (fyller 31 på konkurransedagen), Aasen. Tidligere OL: 2018. Gikk tredje etappe da Norge tok gull i forrige OL. Har ikke gått stafett i VM. Hadde tredje etappe på Norges 2. lag som ble nr. 6 i Lillehammer i desember

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy