OL-SØLV I KOMBINERT: Jørgen Graabak med rått skirenn!
2821 Views

OL-SØLV I KOMBINERT: Jørgen Graabak med rått skirenn!

Februar 09, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

KOMBINERT: Jørgen Graabak (foto: Norges Skiskytterforbund) ble nummer 9 i hoppbakken og tok inn 1 minutt og 16 sekunder på dagens 10km, og lagde ordentlig spenning på slutten.

– Jeg klarer ikke helt å tro det selv, sa han like etterpå.

Sportssjef Ivar Stuan hyller Graabak som «en levende legende» etter å ha tatt medalje i sitt 7. strake mesterskap. Nå håper han dette kan være med på gi hele kombinertlaget et løft inn i resten av mesterskapet etter en tøff oppladning.

– Dette betyr mye for hele laget. Nå har vi en medalje. Dette minner litt om det som skjedde i Sotsji i 2014. Det endte med to gull til. Jørgen er en helt fantastisk person. Han er en leder som går foran og hjelper de andre. Han hadde en tung sesong i fjor. Det har han snudd, sier Stuan til VG.

 

TOPP TRE
1.V. Geiger – Tyskland
2. J. Graabak – Norge – 0,8 bak
3. L. Greiderer – Østerrike – 6,6 bak

 

 

 

FAKTA
Kombinertøvelsen med utgangspunkt i et hopprenn i normalbakken har gitt Norge 10 gull, 5 sølv og 8 bronse i OL. Bjarte Engen Vik tok det siste norske gullet i Nagano i 1998. Tyskland/DDR har vunnet åtte ganger, senest ved Eric Frenzel i 2014, da Magnus Krog sikret norsk bronse, og i 2018. Frenzel ble tredje utøver som tok gullet i påfølgende leker, etter Johan Grøttumsbråten (1928-32) og østtyskeren Ulrich Wehling (1972-80) som vant tre på rad. Langrennet gikk over 15 km før Vancouver-lekene i 2010.

OM UTØVERNE
Espen Andersen
 (28), Lommedalen. Tidligere OL: 2018. Ble som best nr. 10 individuelt (normalbakkekonkurransen) for fire år siden. Har tre topp fem-plasseringer i verdenscupen i vinter, men har ikke vært på v-cuppallen individuelt siden 2017, da han vant i Lillehammer.

Espen Bjørnstad (28), Byåsen. OL-debutant. Ble nr. 6 individuelt i normalbakkekonkurransen i VM 2019. Har seks pallplasser individuelt i verdenscupen, én i vinter.

Jørgen Graabak (30), Byåsen. Tidligere OL: 2014, 2018. Hadde sitt store OL i 2014, med gull både individuelt og i lag. Har 36 individuelle pallplasser og syv seirer i verdenscupen. Den siste seieren, den første på tre år, kom i Seefeld-trippelen rett før Beijing-OL.

Jens Lurås Oftebro (21), Jardar. OL-debutant. Ble nr. 3 i den individuelle normalbakkekonkurransen i fjorårets VM. Har to tredjeplasser individuelt i vinterens verdenscup. Hans ene individuelle v-cupseier kom i Ruka i nov. 2020.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy