OL sølv til Mons Røisland
1492 Views

OL sølv til Mons Røisland

Februar 15, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Etter å ha mislyktes i slopestyle, leverte Mons Røisland (25) varene i Big Air og tok sølvmedaljen (foto: Norges Brettforbund). Marcus Kleveland endte utenfor pallen. Med et sisterun som ga 82,50 poeng slapp Røisland jubelen løs. For selv om han ikke kunne gjøre noe med kinesiske Su Yiming som ledet etter to runs og til slutt tok gullet, ble det medalje på nordmannen.

– Det er helt tullete de greiene her. Det kjennes ikke ekte. Jeg er full av adrenalin og rister her, sier Røisland til NRK.

For nordmannens historie i Pyeongchang i 2018 ble ikke som han håpet. Han pådro seg en skrekkskade før finalen i slopestyle, der han pådro seg brudd i brystbeinet og en ødelagt skulder.

– Det blir ekstra spesielt. Jeg hadde mitt verste fall noensinne rett før finalen i Pyeongchang. Jeg så på fra sykehuset, og det var hjerteskjærende og helt jævlig. Det har vært ekstra spesielt å være tilbake i OL, og krige de nervene som følger med. For jeg vil i hvert fall ikke gjøre noe lignende. Det at det klaffer i dag, smaker så godt, sier Røisland.

Også Marcus Kleveland var med i Big Air-finalen, men 22-åringen fikk det ikke til å stemme, og endte til slutt på en åttendeplass. Canadiske Max Parrot endte til slutt på bronseplass.

 

OM MONS RØISLAND
Mons en av de mest meritterte kjørere på landslaget, med flere topplasseringer i X Games og førsteplasser i verdenscupen, både i slopestyle og big air. Mons kjører ekstremt mye og pusher sporten til et nytt nivå. 2021-sesongen ble brått avsluttet med en ankelskade, men han jobber hardt hver dag for å bli klar for sesongen som kommer. Han er født 27.januar 1997, og er fra Høvik.(Kilde: Norges Brettforbund)

Meritter:
OL sølv, Beijing, big air
5 x X games medaljer
2 x Dew Tour medaljer
2 x World Cup 1 plasser slopestyle
1 x World Cup 1 plass big air
Sølv OL, Beijing, big air

Resultater 2020/ 2021:
2. plass slopestyle X Games, Aspen
3. plass Big Air X Games, Aspen
3. plass Big Air World Cup, Kreischberg

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy