Storslalåm, kvinner: Svensk gull. Flott 2.omgang av jentene våre!
2540 Views

Storslalåm, kvinner: Svensk gull. Flott 2.omgang av jentene våre!

Februar 07, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

STORSLALOM:
Våre naboer kunne juble høyt etter at svenske Sara Hector kjørte inn til OL-gull. De norske kvinnene kjørte en flott 2.omgang, der Ragnhild Mowinckel til slutt ble nummer 5, og Thea Louise Stjernesund nummer 6. Thea Louise imponerte virkelig ved å kjøre seg opp fra 15.plass til 6.plass.

–Jeg er kjempeglad for det jeg fikk til i dag. Det var vanvittig gøy, sa Stjernesund etter en strålende 2.omgang.

Maria Therese Tviberg ble nummer 12.

 

Ragnhild Mowinckel like før 2.omgang. Foto: Discovery+

 

 

Thea Louise Stjernesund. Foto: Discovery+

FAKTA
Dette er den eneste alpinøvelsen (utenom den ferske blandede lagkonkurransen) Østerrike aldri har vunnet i OL-sammenheng (seks sølv, tre bronse). USA topper med fire gull etter Mikaela Shiffrins seier over Ragnhild Mowinckel i PyeongChang i 2018. Sveits står med tre gull. Mowinckels sølv, Norges første i kvinnealpint siden 1936, er Norges ene medalje i øvelsen. Norges ene olympiske poeng før 2018 kom da storslalåm OL-debuterte i 1952. Borghild Niskin ble nr. 6 på Norefjell.

OM DE NORSKE

Mina Fürst Holtmann (26), Bærum. OL-debutant. Ble nr. 22 i storslalåm i fjorårets VM. Har to topp 10-plasseringer i disiplinen i verdenscupen denne sesongen. Hennes tre plasseringer blant de fem beste i verdenscupen er alle kommet i storslalåm, senest i oktober 2020. 2.-plassen i Courchevel i 2019 er personlig bestenotering.

Ragnhild Mowinckel (29), Rival. Tidligere OL: 2014, 2018. Vant sølv i storslalåm i forrige OL. Ble nr. 4 i storslalåm i Åre-VM i 2019. Har en 5.- og to 8.-plasser som best i disiplinen i verdenscupen denne sesongen. Hennes ene v-cupseier kom i storslalåm i tyske Ofterschwang i mars 2018.

Thea Louise Stjernesund. FOTO: Lemos Media, alpintlandslaget

Thea Stjernesund (25), Hakadal. OL-debutant. Har som best en 6.-plass i storslalåm i verdenscupen, tatt i italienske Kronplatz i januar i år. Ble nr. 18 i disiplinen i VM 2019.
LES MER OM STJERNESUND HER.

Maria Therese Tviberg (27), Geilo. OL-debutant. Deltok i VM i 2015 og 2017, men ikke i storslalåm. Har tre topp 10-plasseringer i storslalåm i verdenscupen. Pers’et med 5.-plassen i Sölden i oktober.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy