Abacus IT er hovedsponsor: -Kristine er mystisk og går sine egne veier. Vi har felles verdier, sier markedssjefen
1034 Views

Abacus IT er hovedsponsor: -Kristine er mystisk og går sine egne veier. Vi har felles verdier, sier markedssjefen

Januar 25, 2024
Skrevet av:

Tore Shetelig

-Kristine Stavås Skistad er en veldig spennende utøver. Hun er mystisk og går egne veier. Fordi vi har felles verdier, har vi inngått en sponsoravtale med henne, sier Eirik Wentzel Jensen.

Han er markedssjef i Abacus IT, et firma som er totalleverandør av forretningssystemer for små og mellomstore bedrifter. Det handler om lønn, HR og økonomisystemer.

Abacus IT leverer alt fra PCer, skjermer og software. Med andre ord alt man trenger for å komme på nett. Blant kundene er Universitetet i Oslo og Statens vegvesen. Firmaet har en toårsavtale med begge.

ÅRETS SJETTE WC-SEIER

Kristine er brennhet – etter at hun klådde alle svenskene på sprinten i prøve-VM i Trondheim. Det var hennes sjette verdenscupseier i år. Nå blir det spennende å se om 24-åringen fra Konnerud i Drammen følger opp i samme stil i Tour de Ski i romjula.

Første renn går i Toblach i Italia lørdag 30. desember – i sprint fristil.

ELLEVE KONTORER

Abacus IT fyller 20 år i 2024, og er representert med kontorer på elleve steder i Norge – fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. IT-bedriften har 125 ansatte.

Abacus IT er i stadig vekst.

-Vi styrer mot en omsetning på 250 millioner i 2023, og legger opp til å doble det tallet ved utgangen av 2027, sier markedssjef Eirik Wentzel Jensen.


SPONSOREN: – Kristine er en veldig spennende utøver, sier markedssjef i Abacus IT, Eirik Wentzel Jensen. Foto: Tore Shetelig.

Mossingen kommer fra snøfattige Østfold, men har fått øynene skikkelig opp for skisporten – etter at Abacus IT sist sommer innledet et samarbeid med Kristine Stavås Skistad. Han hadde gleden av å stå på tribunen og se henne vinne i sesongåpningen på Beitostølen.

Avtalen er toårig, og innebærer at Abacus IT er hovedsponsor for Kristine. En viktig avtale for henne økonomisk – ettersom hun fortsatt står utenfor landslaget.

Kristine Stavås Skistad

SEKS SEIRE: I prøve-VM i Trondheim tok Kristine årets sjette verdenscupseier i sprint. Her er hun i sving på Beitostølen. Foto: Tore Shetelig.

GIR NOE TILBAKE

-Hva var det som gjorde at dere falt ekstra for Kristine?

– Personligheten hennes og det at hun er opptatt av andre enn seg selv. Det faktum at hun for to år siden tok initiativet til å starte en sommerskiskole for barn og unge på Konnerud, viser at hun er opptatt av å gi noe tilbake til klubben – mens hun fortsatt er aktiv. Hun er et ekte forbilde for unge langrennsutøvere. Det er en del interessante paralleller mellom Abacus IT og Kristine, så derfor sikret vi oss hennes underskrift.


FIGHTING FACE: Kristine på full fart opp «Danskebakken» på Beitostølen – i sesongåpningen som hun vant. Foto: Tore Shetelig

Kristine har tidligere fortalt til magasinet Skisport at hun tilbød seg å starte sommerskiskolen – for å hjelpe Konnerud IL med både økonomien og rekrutteringen.

-Jeg synes det er veldig OK å kunne gi noe tilbake til klubben – etter all hjelpen de har gitt meg, har Kristine tidligere uttalt til Skisport.

-DET VAR STORT

Geirr Kihle, nestor i Konnerud IL og tidligere visepresident i Norges Skiforbund, forteller til Skisport at han syntes det var stort av Kristine å tilby seg å arrangere sommerskiskolen

-Jeg svarte henne at det bare var å kjøre i gang med planleggingen av selve treningsopplegget, så skulle vi gamlekara stille opp med mat og drikke til ungene på den fire dager lange sommerskiskolen hennes i august, sier Geirr Kihle.


I SÆRKLASSE: Kristine Stavås Skistad er verdens beste skisprinter. Foto: Abacus IT.

BOR RETT VED LØYPA

Kristine begynte å trene langrenn da hun var åtte eller ni år. Hun bor på Jordbrekkskogen, bare 500 meter fra skistadion på Konnerud. Der trener hun mest, under dyktig ledelse av sin trener Lage Sofienlund. Han er god på mye innen langrennsteknikk, men er også svært sterk på mental trening, noe Kristine drar mye nytte av.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy