Fra Nord-Italia til Østerrike
4988 Views

Fra Nord-Italia til Østerrike

Dolomiti Nordicski er Europas største langrennskarusell med 1.300 km preparerte langrenns-spor. I tillegg til å være en av verdens vakreste fjellkjeder, og er Dolomittene også en del av UNESCOs verdensarv.

Oktober 08, 2019
Skrevet av:

administrator

Dolomiti Nordicski er Europas største langrennskarusell med 1.300 km preparerte langrenns-spor. De forskjellige regionene er ikke bare attraktive. De er varierte med fantastiske turer midt i Dolomittene, de har et enhetlig prissystem, on-stop skipass, spennende arrangementer, og Dolomiti Nordicski Hotellene er rettet mot målgruppen. Dolomittene er en av verdens vakreste fjellkjeder, og er en del av UNESCOs verdensarv.

 

DOLOMITI NORDICSKI TILBYR:

• Snøsikkert fra desember
• Daglige preparerte spor
• Kvalitetsstandard er garantert i alle Dolomiti Nordicski-feriesteder
• Enhetlige priser (dag, uke, sesongpriser) og et kombinert pass

Ved siden av sportsaktivitetene tilbyr regionen et bredt spekter av gastronomiske tilbud i landsbyene og nær bakkene. Kjøkkenet kombinerer tyrolske elementer og italienske middelhavsretter. Landlige, jordnære smaker krydret med middelhavssjarm er ingrediensene for å skape særegne smaker. Ulike type dumplings og eplestrudel er tyrolske klassikere. I tillegg tilbyr regionen komfortable velvære hoteller, tradisjonelle velværebehandlinger og avslappende utflukter i det unike natur- og kulturlandskapet omgitt av de dramatiske Dolomittene.

REGIONENE

3 ZINNEN / 3 CIME DOLOMITTENE

Italia: Dolomittene – Sør-Tyrol

3 Zinnen i Dolomittene er en ypperlig langrenns destinasjon med 200 km preparerte langrennsspor fra 1.130 m.o.h til 2.200 moh. Det er snøsikkert og holder høy servicekvalitet. Dette langrenns paradiset tilbyr romantiske skiturer gjennom pittoreske daler og arrangerer krevende verdensmesterskap og legendariske løp. Spor som i den romantiske Fischleintal-dalen nær den anerkjente Three Peaks, eller det imponerende platået Plätzwiese på 2000 m høyde, Tour de Ski-ruten i Val di Landro fra Toblach / Dobbiaco til Cortina og gjennom Dolomittene UNESCOs verdensarv, med spektakulære Dolomitt-topper gir en uforglemmelig opplevelse.

Nordic Arena langrennssenter befinner seg i Toblach / Dobbiaco, og er et veldig spesielt senter da banen fører over bygningen. Toblach/ Dobbiaco er forøvrig et kjent tilholdssted for treningsleirer. Kanskje du møter på det det svenske skiskytterlaget?

©Antholz_M

ANTHOLZERTAL /
VALLE ANTERSELVA:

Italia: Sør -Tyrol

Antholzertal dalen er en idyllisk sidedal av Puster dalen i Sør-Tyrol og et ekte langrennsparadis i et uberørt vinterlandskap. Her vil alle finne det de leter etter: Langrennsspor fra 20 til 60 km blir preparert hver dag og fører gjennom romantiske og snødekte skoger, over den frosne Antholzer See elven til bunnen av fjellpasset Staller, der fjellkjeden Rieserferner er like i nærheten. Hvert år møtes verdens beste skiskytterutøvere til verdensmesterskapskonkurranser, og flere olympiske og verdensmestere har trent i Antholzertal dalen. I 2020 arrangeres det skiskytter VM her, og 2026 er det klart for de olympiske leker. Landsbyen Rasen / Rasun i Antholzertal-dalen er også hjembyen til skiskytterstjernen Dorothea Wierer.

Arena: Sør-Tyrol Arena i Antholzertal dalen

©IDM-Südtirol_H

SEISER ALM / ALPE DI SIUSI

Italia: Dolomittene – Sør-Tyrol

Det snødekte høyalpine platået Seiser Alm er et sant paradis for langrennsløpere. Den nesten uendelige bredden i det kuperte og solfylte landskapet omgitt av de bisarre Dolomittbergartene er alltid verdt å bli oppdaget på ski. Det er totalt 80 km med spor i forskjellige vanskelighetsnivåer. Banelengdene varierer fra 2 km for nybegynnere til «Jochloipe» -banen, som er Seiser Alms lengste langrennsløype i høyden, med en total lengde på 15 km.

Alle langrennssporene er doble, og er også egnet for skøyting. Et høydepunkt i februar er uten tvil Moonlight Classic-løpet i høyden. Seiser Alm har lenge vært treningsstedet til de norske skistjernene som Petter Northug & Marit Bjørgen. Selv sier Petter dette: «Om vinteren er Seiser Alm et ideelt sted for trening. Løypene er godt forberedt, og vi har mange treningsmuligheter her».

Nordic Arena langrennssenter befinner seg i Toblach / Dobbiaco, og er et veldig spesielt senter da banen fører over bygningen.

©Osttirol

ØST-TYROL

Østerrike 

Øst-Tyrol er populær blant langrennsløpere på grunn av det ekte landskapet. Området byr på 230 km spor med grensekryssende langrennsmoro. Den internasjonale banen fører deg fra Sør-Tyrol-grensen og 50 km til Lienz. Et av de vakreste sporene i alperegionen er banen Grenzlandloipe i Tyrolean Gailtal og Lesachtal dalene. Mellom landsbyene Kartitsch, Obertilliach, Untertilliach og Maria Luggau venter mer enn 60 km perfekt preparerte spor. På grunn av høyden mellom 1.200 og 1.500 meter er dette stedet en av de mest snøsikre i hele Tyrol.

Høydepunktet i Øst-Tyrol er verdensgodkjent langrenns- og skiskyttere sentrum Obertilliach. Her er trening ikke bare mulig om vinteren, men også om sommeren: Langrennsprofesjonelle og amatører drar fordel av skirullbanen for sommertreningen sin. Obertilliach var i sin tid hovedtreningsplassen for Ole Einar Bjørndalen.

Arena: Det VM godkjente langrenns- og skiskytingssenteret i Obertilliach.


For mer informasjon:

dolomitinordicski.com/no

ARRANGEMENTER:

Det arrangeres flere store langrennskonkurranser med internasjonale deltagere hvert år i Dolomittene.

Arrangementsoversikt:

 • Tour de Ski Toblach – Dobbiaco,
  31.12. – 01.01.2020 Tour de Ski er en del av verdenscupen i langrenn
 • 44. Pustertaler-skimaraton,
  11.01.2020
 • 50. Lienz Dolomittene-løpet,
  17 – 19.01.2020
 • 43. Toblach–Cortina Visma klassisk langrenn,
  01 – 02.02.2020
 • 14. Moonlight Classic-løpet Seiser Alm,
  07.02.2020
 • 37. Gsieser Tal Lauf,
  15 – 16.02.2020
 • IBU Biathlon World Championships 2020 Antholz / Anterselva,
  12 – 23.02.2020 Antholz er også vertskap for de olympiske vinterlekene i 2026

Mer informasjon:
dolomitinordicski.com/no

Kontakt:
Dolomiti Nordicski
Tlf. +39 0474 972132
E-mail: info@dolomitinordicski.com

Reise:
Fly fra Oslo til Bergamo, Milano, München, Innsbruck og Salzburg. Fra flyplassene kan du ta tog, buss eller skyttelbuss til Dolomittene. I regionene kan du bruke offentlig transport gratis.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy