Dachstein-breen: Et sted for eventyrlystne og langrennsløpere

Dachstein er et av de mest berømte fjellene i de østerrikske alpene. Breen danner et spektakulært landskap som kan oppdages takket være ulike turistattraksjoner. Breen og langrennsløypene tilbyr langrenns-entusiaster den sjeldne muligheten til å bevege seg gjennom et høyt alpint fjellandskap....

Sponset

Den østerrikske regionen Ramsau am Dachstein tilbyr langrennsløpere en veldig spesiell godbit på 2 700 meter over havet: Et av verdens lengste nettverk av langrennsløyper på bre. Her møter du en 18 kilometer lang løype tilpasset både klassisk og friteknikk, og det er åpent hele året.

Verdenseliten samles her da de kan gå på ski før sesongen, men de drar ikke bare nytte av teknikkterping og intervaller. Her blir de møtt med frisk fjelluft, og høyde. Sistnevnte gir fordeler da høyden øker produksjonen av røde blodlegemer og dermed oksygeninntaket, noe som igjen påvirker ens ytelse. Det betyr likevel ikke at løypene på breen bare er egnet for eliten. Tvert imot. De passer også oss «vanlige» som elsker å gå på ski. 

Å komme seg opp på fjellet med taubane bare for å gå på ski på breens langrennsløyper ville imidlertid være synd. Det er ytterligere høydepunkter i nærheten av fjellstasjonen, som lar deg oppdage den fantastiske fjellheimen til Dachstein-breen og dets omkringliggende fjellandskap. Det er hengebroen, „Trapp til ingenting“ og «Ispalasset» som absolutt er verdt et besøk. Hengebroen er den høyeste i Østerrike. Her kan du se 400 meter ned i avgrunnen, og samtidig observere bergformasjonene til Dachstein-massivet.

Etter å ha krysset broen, kan du nyte panoramautsikt over „Trapp til ingenting“. Trappetrinnene fører deg ned til en glassplattform som ser ut til å sveve rundt 400 meter over foten av et klippe- overflate. Å stå på denne glassplattformen gir deg en utrolig følelse, og den vakreste panoramautsikt over Alpene. Det tredje høydepunktet er «Ispalasset». Den er bygget seks meter under den isen fra Dachstein-breen, og har detaljerte utskårne figurer laget av is.

Etter høysesongen, når Ramsaudalen er dekket av dyp hvit snø, er det mange andre langrennsløyper som kan oppdages. De er ikke i nærheten av isbreen som „Dachstein Panoramaloipe“, men du kan likevel glede deg over noen vakre severdigheter i Dachstein-massivet. En av disse langrennsløypene er den 30 kilometer lange “Dachsteinrunde”. Akkurat som langrennsløypene på breen er den laget for klassisk så vel som friteknikk. Det beste med akkurat dette, er at de fører deg gjennom alle landsbyer i dalen. På denne måten blir du kjent med hele regionen, og landskapet på best mulig måte. På toppen er det mange forskjellige restauranter og vertshus, der du kan ta deg en pause og nyte noen av Østerrikes tradisjonsretter.

En slik langrennstur som fører forbi Dachstein-massivet, og rundt fjellet Kulmberg og som tilbyr flott panoramautsikt og muligheter for lunsjpauser er et godt hint for alle som liker å gjøre langrenn til en glede. Når du bestemmer deg for å besøke Ramsau am Dachstein og for å komme i form og trene, har du imidlertid et annet alternativ til å gjøre det foruten langrennsløypene. På grunn av luften høyt oppe i fjellet kan du selvfølgelig glede deg over noen raske treningsresultater. Her er «Fischer Skiletics Park» er et annet godt alternativ.

Man kan kalle det et utendørsgym direkte på langrennssporet. Der trener du kroppen din bare ved å bruke din egen kroppsvekt. Parken har 15 stasjoner med skilt som viser forskjellige øvelser. Det er en blanding av treningsøvelser for klassiske langrennsløpere og -skikjørere. På denne måten stimulerer du alle muskelgrupper. Imidlertid er det mange flere tilbud for lang- rennsløpere i regionen Ramsau. Det er for eksempel langrennsarrangementer, arena for skiskyting og en langrennspark spesielt for barn. Ikke rart at denne destinasjonen er en av Alpenes topp 3 langrennsdestinasjoner. Det er 03virkelig verdt et besøk!

 

Informasjon:
www.ramsau.com/en
Langrensshotell:
www.roesslhof.at
Mer informasjon om skiferie i regionen: www.crosscountry-ski.com

Kategori
PremiumReiser og rennSponset