Langrenn på solsiden av Zugspitze

Med en høyde på 2,962 meter er Zugspitze Tysklands høyeste fjell. Høydepunktet markerer grensen mellom Tyskland, og Tirol i Østerrike. I Tyrol, på solsiden av Zugspitze, er det et stort nettverk av langrennsløyper som er perfekte for en aktiv vinterferie i Alpene....

Sponset

FOTO: © TIROLER ZUGSPITZ ARENA - C. JORDA
FOTO: © TIROLER ZUGSPITZ ARENA...Vis mer

De tyrolske alper er velkjent for å være et «hotspot» for skiløpere, snowboardere og afterski-fester. Her er det mange regioner som tilbyr et stort nettverk av langrennsløyper. En av dem er regionen Tyrolean Zugspitz Arena. Nettverket av langrennsløyper består av 131 kilometer med spor som er laget for både klassisk og friteknikk. Dessuten er de veldig mangfoldige, og passer for ambisiøse idrettsutøvere så vel som mosjonister. Det gode med vinterferien i denne regionen er at du ikke trenger å bekymre deg for mengden snø som kanskje ikke faller der og da.

For eksempel ligger dalen Berwang, som er en del av den tyrolske Zugspitz Arena, på 1.340 moh. I denne høyden kan du være sikker på at du vil finne et landskap dekket av dyp snø. Hvis det, mot alle odds, ikke skulle gi nok snø finnes fortsatt langrennsløypen kalt “Golfrundloipe”, som blir dekket av kunstsnø når det er nødvendig. Bortsett fra det er det også mulighet for langrenn på kvelden siden det er to opplyste langrennsløyper i dalene Bichlbach og Heiterwang.

FOTO: © TIROLER ZUGSPITZ ARENA - C. JORDA

FOTO: © TIROLER ZUGSPITZ ARENA – C. JORDA

 

Nå, etter å ha hørt alle navnene på forskjellige daler, spør du deg selv hvordan du skal komme deg fra en dal eller langrennsløype til en annen. Ikke bekymre deg! Først av alt, dalene ligger ikke så langt fra hverandre som du kanskje tror. For det andre er det en gratis buss for langrennsløpere som bringer deg fra det ene stedet til det neste. Dette kommer også godt med når du tenker på å gå en lengre tur. Du kan begynne å gå i bare en retning i mange kilometer, og så snart du bestemmer deg for at det er nok, tar du bussen og kjører tilbake til der du startet. En langrennsløype der du kan bruke dette tilbudet, er langrennssporet mellom dalene Ehrwald og Heiterwang. Løypen er omtrent 44 kilometer lang.

FOTO: © TIROLER ZUGSPITZ ARENA - C. JORDA

FOTO: © TIROLER ZUGSPITZ ARENA – C. JORDA

 

Et annet flott tilbud er regionens ukentlige laser-skiskyting. Den finner sted hver onsdag i vintersesongen i langrennsløypen kalt “Moosloipe” i Berwang-dalen. Du kan delta bare i løpet, eller du kan dra nytte av den gratis prøveundervisningen før løpet. For skytingen vil du bruke lasergevær, noe som betyr at det er skuddfritt og dermed trygt for alle deltakere.

I tillegg til alt dette er tyrolske Zugspitz Arena en perle for langrennsløpere, nærmere sagt langrennshotellene Ferienhotel Fischer am See og Sporthotel Schönruh. Begge tilbyr gjestfrihet, avslapning, deilig mat og rådgivning innen langrenn. Hotellet Ferienhotel Fischer am See har for eksempel har en ekte langrennsekspert i huset. Navnet er Philipp Bunte. Han er instruktør i Cross Country Academy Seefeld, og tidligere elite langrennsløper. Bortsett fra egen kompetanse, tilbyr langrennhotellene også låsbare skirom, vaskeritjenester, smørested, og utleie av utstyr i nærheten av hotellet.

Tyrolean Zugspitz Arena er et flott sted å tilbringe vinterferien. Tilbudene til vintersportfolk, og spesielt for langrennsløpere, er utrolige. Og det som er minst like utrolig som dette, er panoramautsikten over fjellet Zugspitze og de mange andre fjellkjedene i Alpene.

FOTO: © TIROLER ZUGSPITZ ARENA - C. JORDA

FOTO: © TIROLER ZUGSPITZ ARENA – C. JORDA

 

Informasjon: www.zugspitzarena.com/en

Langrensshotell: Hotel Fischer am See www.fischeramsee.at

Sporthotel Schönruh www.hotel-schoenruh.com

Mer informasjon om skiferie i regionen: www.crosscountry-ski.com

Kategori
PremiumReiser og rennSponset