Sponset

© OLYMPIAREGION SEEFELD - STEPHAN ELSLER

Olympiske Seefeld – Et langvarig ønske fra en som er klar for Seefeld

Langrennssporten er flaggskipet i Seefeld, Tyrol. Her har det blitt arrangert flerfoldige arrangementer, og i tillegg finner du blant annet Nordisk kompetansesenter....

Jeg er en lidenskapelig langrennsløper og skiskytter. Jeg tror jeg arvet entusiasmen for sporten fra min far. Han er også en lidenskapelig tilhenger. På grunn av han sto jeg på mine aller første langrennsski. Min interesse for skiskyting dukket opp på et senere tidspunkt. Dette betyr dermed at jeg fra veldig tidlig alder tilbrakte vintrene mine sammen med min far i langrennsløypene. Den vanlige aktiviteten brakte oss nærmere hverandre.

Da jeg ble eldre og dagene oftere fylt med jobb, ble langrenn den perfekte aktiviteten for å holde balansen i livet. Jeg kunne ta en pause og lade opp. Nå, etter alle de årene, så oppfylte jeg endelig et langvarig ønske: Langrenns-skiferie i Olympiaregion Seefeld.

Til sammen er det 245 kilometer med skispor. Det er også svært bra skiskytterfasiliteter.

 

NORDISK KOMPETANSE

Når det gjelder Seefelds nordiske kompetanse, er det mange punkter å nevne. Beliggenheten på 1200 meter over havet og den tidlige starten av langrennssesongen er bare to av de mange muligheter. Seefeld fascinerer med sitt nordiske kompetansesenter. Senteret består av langrennsløyper, skihopp, skiskyting og rulleski. Når du ser på nettverket av langrennsløyper, vil du umiddelbart se hvor stort og mangfoldig det er. Til sammen er det 245 kilometer med skispor. Blant dem er det to flombelyste spor, en hundevennlig løype og kvalitetsvurderte løyper som kan brukes av rullestolbrukere. Det er også svært bra skiskytterfasiliteter.

Seefeld fascinerer med sitt nordiske kompetansesenter. Senteret består av langrennsløyper, skihopp, skiskyting og rulleski.

Seefeld fascinerer med sitt nordiske kompetansesenter. Senteret består av langrennsløyper, skihopp, skiskyting og rulleski.

 

NAVNET SIER ALT: OLYMPIA

Seefeld har vært vertskap for olympiske nordiske disipliner tre ganger. Først i 1964, andre gang i 1976 og siste gang i 2012. Regionen arrangerer også det nordiske verdensmesterskapet på årlig basis. Etter suksessen i 1985 ble Seefeld valgt som arena for det nordiske verdensmesterskapet i ski i mars 2019. Seefeld er også vert for mange langrennsarrangement for profesjonelle så vel som amatører. 11. januar 2020 går den for femte gang. I denne anledningen vil landsbyene Leutasch og Seefeld være arena for VISMA Ski Classics. Her kan deltakerne velge mellom 60 km løype og 30 km løype.

© OLYMPIAREGION SEEFELD - STEPHAN ELSLER

© OLYMPIAREGION SEEFELD – STEPHAN ELSLER

Seefeld fascinerer med sitt nordiske kompetansesenter. Senteret består av langrennsløyper, skihopp, skiskyting og rulleski.

 

LANGRENNSFERIE I SEEFELD

Seefeld er et veldig kompetent langrennssenter. Det mange av oss kanskje ikke vet, er at det er et stort utvalg av hoteller spredt over hele alperegionen som har spesialisert seg på langrenn. Slike hoteller finnes selvfølgelig også i langrennsområdet Seefeld. Det er for eksempel et informasjonshjørne med gratis løypekart, oppdatert informasjon om vær og føre forhold, egne steder for smøring, og brosjyre med foreslåtte turer.

© OLYMPIAREGION SEEFELD - STEPHAN ELSLER

© OLYMPIAREGION SEEFELD – STEPHAN ELSLER

Jeg kan nesten ikke vente på på å få komme meg ut i langrennssporet. For min første tur velger jeg det klassiske “B2” Auland-sporet. Hotellpersonalet fortalte at det var det vakreste langrennssporet i regionen. Jeg er allerede nysgjerrig. Under turen passerer jeg også innsjøen Wildsee. Området er virkelig fantastisk. De sier at dyr liker å krysse den veien, men dessverre har jeg ikke gleden av å møte noen. I stedet nyter jeg den fantastiske utsikten over innsjøen og fjellet Reither Spitze.

© OLYMPIAREGION SEEFELD - STEPHAN ELSLER

© OLYMPIAREGION SEEFELD – STEPHAN ELSLER

I løpet av denne første langrennsturen i ferien oppdaget jeg også restauranten Strandperle. Den ligger i nærheten av langrennssporet, og det ser ut til å være det perfekte stedet å varme meg. Så jeg løsner skiene og setter kursen innendørs. Jeg bestiller en hjemmelaget lemonade, og nyter utsikten gjennom de store panoramavinduene. En veldig vellykket dag, tenker jeg.

Ferien min i Olympiaregion Seefeld viste meg at det er mer enn skiløyper og afterski i de tyrolske alpene. Seefeld tilbyr faktisk et eventyrland for langrennsløpere. Med tanke på den enorme mengden langrennsspor og fasiliteter, fortjener den virkelig å bli kalt den mest moderne langrennsregionen i Alpene.

MER INFORMASJON:

www.seefeld.com

HOTELL TIPS:

Aktivhotel Zum Gourmet
www.zumgourmet.at

Hotel Bergland All Inclusive
www.bergland-seefeld.at

Alpenhotel Karwendel
www.karwendel.com

MER INFORMASJON OM LANGRENNSFERIE I ALPENE:

www.crosscountry-ski.com

LANGRENNSARRANGEMENT

49. Euroloppet Ganghoferlauf
29.02.2019 – 01.03.2020

Kaiser Maximilian Lauf
11.01.202020.

Leutascher Langlaufopening
13.12.2019

Winter World Masters Games 2020
10.01.2020

Nordic Combined Triple
31.01.2020

Kategori
PremiumReiser og rennSponset