Gsiesertal-Lauf: Langrenn med en ide, en visjon & mange følelser
1641 Views

Gsiesertal-Lauf: Langrenn med en ide, en visjon & mange følelser

Opp gjennom årene har mange store navn på langrennscenen konkurrert i, og vunnet, Gsiesertal Lauf.

November 05, 2018
Gsiesertal
Skrevet av:

administrator

Blant de største stjernene finner vi olympisk- og verdensmester Anders Aukland, stafett-verdensmester Michail Botwinow, de italienske olympiske mesterne Silvio Fauner og Giorgio di Centa, og Ole Einar Bjørndalen som med sine åtte olympiske gull er den mest meriterte skiskytteren gjennom alle tider. Andre store løpere, deriblant langrenns-legenden Bjørn Dæhlie (åtte-ganger-olympisk mester) og Vladimir Smirnov, har ennå ikke vunnet en Gsiesertal. Norske Anders Glørsen, verdensmester i Falun 2015, ble 2017-vinner i fristil. I 2018 vant russiske Jewgeni Dementjew (gullmedalje Torino) klassisk, mens italienske Stefano Gardener tok hjem seieren i fristil.

 

skiløper gsiesertal

 

Gsiesertal-Lauf: Pålitelig rekord

Gsiesertal-Lauf har også en fremragende rekord selv: Siden oppstarten i 1984 har løpet aldri blitt avlyst. En prestasjon president Walter Federer og organisasjonsutvalget er stolte av. Det har vært sesonger hvor hele regionen har vært utsatt for kronisk snømangel. Da jobber arrangørene sammen med turiststyret for å preppe sporene gjennom landsbygda, en innsats som er høyt verdsatt av langrenns-fans fra verden over.

 

gsieser

Løp for enhver smak

Deltakere kan velge å konkurrere i løp over 30 km eller 42 km, i klassisk eller fristil, mens de som foretrekker å legge klokka til side gjerne velger «Just for Fun» -løypen langs den opprinnelige strekningen.  Siden 2016 har også «TeamRun 90km» stått på programmet. Dette er en øvelse hvor 3 venner konkurrerer sammen og hver av dem går 30km i fristil. Barn fra fjern og nær kommer for å delta i det 3 eller 5 km lange «Mini Gsieser».

 

gsiesertal

 

Løpya på 42km forbinder de tre største landsbyene i Gsieser-dalen i nordøst-Syd-Tirol ved Taisten. Fra St. Martin går løypa ut av dalen mot Pichl og videre til Taisten (kommune Welsberg / Taisten). Den går inn i en sløyfe forbi St Martin, opp til St. Magdalena på slutten av dalen, før du vender tilbake til St Martin igjen. Selv om løypa hovedsakelig går i flatt terreng, er den 200 meter lange klatringen opp mot St. Magdalena mildt sagt tøff. Generelt sett er dette stedet hvor løpet oftest avgjøres.

 

Gsieseren har dype røtter og en stolt tradisjon blant de lokale innbyggerne i dalen, hvor 450 frivillige sørger for at deltakerne er fornøyde. Med over 2.300 deltakere fra opp mot 40 nasjoner, er antall deltakere tilsvarende lokalbefolkningen som bor i dalen. Hvert år bidrar de beste kokkene i dalen, sammen med 30 kjøkkenassistenter, med kulinariske opplevelser – hvor høydepunktet på gourmetmenyen er en eple-strudel, som måler utrolige 250 meter.

 

Gsiesertal-Lauf arrangeres den tredje helgen i februar hvert år. Det klassiske løpet går på lørdag, mens søndag er satt av til fristil. Vel møtt! Klikk her for påmelding.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy