Din nye treningskamerat
2161 Views

Din nye treningskamerat

V800 er så mye mer enn bare en klokke. Den loggfører aktivitetene dine døgnet rundt og passer på at du får nok hvile og søvn mellom treningsøktene. Vi har testet Polars toppmodell.

Oktober 26, 2015
Skrevet av:

Eirik Lund Røer

Ved første øyekast er ikke Polar V800 en klokke som tiltrekker seg oppmerksomhet. Den er enkel, men stilren i designet og har ellers lett gjenkjennelige menyknapper for dem som er vant med Polars treningsklokker. Innvendig er det imidlertid en klokke som skriker etter oppmerksomhet, og med god grunn. Her er det nemlig mye funksjonalitet i et lite apparatur.

Så fremt du bærer klokken på armen hele døgnet, registrerer den all din aktivitet, også utenom treningsøktene. Du kan få tilbakemelding på om du får nok søvn, kaloriforbruket ditt og om du er i nok aktivitet i løpet av dagen. Har du sittet for mye stille i løpet av dagen, får du høre det, bokstavelig talt. Motiverende for noen, kanskje mer irriterende for andre. I et folkehelseperspektiv er det uten tvil en nyttig og velfungerende funksjon, akkurat som hos konkurrenten Garmin Forerunner 920 XT som vi testet i vinter.

Tilbakemeldingene du får umiddelbart etter økt knyttet til belastning og anbefalt restitusjonstid, er uten tvil også en behjelpelig funksjon, særlig for dem uten treningsfaglig bakgrunn. Dataene blir selvsagt mest presise om du bruker pulsbelte, men også uten pulsbelte gir klokken restitusjonstips basert på fart, distanse og stigning. At V800 i tillegg baserer sine utregninger på bevegelsesform gjør det hele mer reelt, selv om vi opplevde skjevfordelingen litt for stor i enkelte sportsprofiler. Eksempelvis virker anbefalt restitusjonstid i overkant stor etter en løpeøkt i forhold til en rulleskiøkt.

GPS-funksjonaliteten kan nesten virke selvsagt i dagens treningsklokkemarked, men den er like fullt rask, presis og pålitelig i V800. I tillegg til vanlig distanse måler den høydemeter og fart, noe forgjengeren RC3 GPS ikke gjorde.

Brukervennlighet

V800 er riktignok en svært avansert treningsklokke, men likevel relativt enkel i bruk. Displayet er mindre enn på Forerunner 920 XT, men fremdeles stort nok til at det er godt lesbart og funksjonelt. Den røde startknappen fører deg til startmodus hvor du kan velge mellom de ulike sportsprofilene. Hvilke sportsprofiler du ønsker kan du enkelt legge til og fjerne i Polar Flow på din datamaskin, og klokken vil automatisk laste ned dine preferanser når du kobler den til din maskin. Her kan du også tilpasse hvilke parametere du ønsker skal vises i displayet i de ulike sportsprofilene.

I startmodus vil klokken gi et signal når den er klar til å starte økten, etter å ha funnet GPS og pulsbelte. Det er mulig å starte økten før signalene er funnet også, men det gir naturlig nok noen mangler i øktdataene. I tillegg vil klokken bruke lenger tid på å finne GPS-signalet dersom du begynner å bevege deg først.

Etter økten får du umiddelbart tilbakemelding på de viktigste nøkkeldataene, som snittfart, makspuls, distanse og kalorier. Ved neste trykk på stoppknappen kan du se anbefalt restitusjonstid og hvor belastende økten ble regnet som. Du kan enkelt gå inn på øktdataene i etterkant for å få et enda mer detaljert bilde av treningen din.

Din egen treningsdagbok

Er du opptatt av å holde totaloversikten over treningen du gjennomfører uten å måtte jobbe for mye for det, er Polar Flow-løsningen noe for deg. Du kan enten koble klokken til din datamaskin med kabel eller til en app via Bluetooth. Treningsøktene vil automatisk lastes opp i din personlige treningsdagbok, og dermed får du full oversikt over treningen din. Du kan gå dager, uker, måneder og år i dybden, analysere treningen i form av intensitets- og bevegelsesformfordeling og mye mer. Kort sagt en treningsdagbok du ikke trenger å gjøre annet enn å koble klokken til maskinen for å oppdatere.

Vi har virkelig fått sansen for Polar Flow og synes den gir et oversiktlig bilde av gjennomført trening. Toppidrettsutøvere vil nok fremdeles sverge til Olympiatoppens treningsdagbok eller andre løsninger som gir deg muligheten til å logge og kommentere en mer personlig oppfatning av treningsøkten, men Polar Flow er definitivt et fullgodt alternativ for alle andre.

Robust klokke

V800 er ikke bare en treningsklokke, og det stilrene designet gjør at den fungerer like godt ved mer hverdagslige anledninger. Nå har du også muligheten til å bytte mellom digital og analog visning samt få frem ditt eget navn i displayet. Klokken finnes i blå og svart og leveres i en solid reim av myk, gummilignende plast. Skjermen måler 3,4 cm diagonalt og er stor nok til at informasjonen er lett å lese. Glasset på klokken skal i tillegg være av typen som er umulig å få riper i. Den er også vanntett ned til 30 meter og kan dermed også brukes til svømming.

Konklusjon

Alt i alt er vi svært fornøyd med Polar V800. Den er stappet med funksjonell teknologi, enkel i bruk og tar seg bra ut til en pulsklokke å være. Prisen er kanskje i høyeste laget, men vit at du får det beste som er å oppdrive i pulsklokkemarkedet. Du får ikke bare en avansert klokke, men en treningskamerat, veileder og motivator som faktisk vil hjelpe deg til sportslig fremgang – uansett idrett. Polar Flow gir deg full oversikt over treningen og vil for mange virke motiverende. Vi er også spesielt fornøyd med de mange sportsprofilene som er å velge mellom i innstillingene. Ikke alle pulsklokkeleverandører kan skilte med det.

Polar V800 – Pris: 4 399 kroner

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy