Kvinnekombinert inn på VM-programmet

Kombinert for kvinner blir senest VM-øvelse i Oberstdorf i 2021. Det samme blir lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag. – Det er på tide at hopp får flere VM-øvelser for kvinner, og vi er glade for at kvinnene slipper til i kombinert. Framover skal det bli like muligheter for alle...

Costa Navarino, Hellas 20180518. Norges...Vis mer
Kombinert for kvinner blir senest VM-øvelse i Oberstdorf i 2021. Det samme blir lagkonkurranse i hopp for kvinner.

Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

– Det er på tide at hopp får flere VM-øvelser for kvinner, og vi er glade for at kvinnene slipper til i kombinert. Framover skal det bli like muligheter for alle utøverne, uavhengig av kjønn. Med dagens gode signaler fra FIS-kongressen ser vi svært positivt på dette, sier skipresident Erik Røste.

Det er en liten mulighet for at begge de to nye øvelsene kommer inn på VM-programmet allerede under neste års VM i Seefeld, men dette er opp til arrangøren å endelig bestemme.

Individuelt hopprenn for kvinner kom på VM-programmet for første gang i 2009. Amerikanske Lindsey Van tok gullet, mens Anette Sagen ble nummer tre.

FIS-kongressen vedtok også fredag et forslag fra skiforbundene i Norge, USA og Canada vedrørende større grad av kjønnsbalanse i styrende organer i internasjonal skiidrett.

Forslaget handlet blant annet om representasjon på fremtidige FIS-kongresser samt kjønnsbalanse i komiteer/utvalg og blant utøverrepresentantene.

(©NTB)

Kategori
AktueltKombinertPremiumUncategorized