Venter rekordmange på Trysil Sommerskiskole

Trysil Sommerskiskole arrangeres for 7.gang på rad, og det er ventet rekordmange unge lovende skiløpere.  Trysil Sommerskiskole og Trysil Rulleskisprint ble arrangert for første gang i 2012. I 2016 feiret de fem års jubileum med 270 elever. I 2017 økte antallet til 370 og til høsten er det ventet over 400 elever fordelt på to uker. Stor interesse –Det...

PYEONGCHANG 2018-02-21 Norges Johannes Hösflot...Vis mer

Trysil Sommerskiskole arrangeres for 7.gang på rad, og det er ventet rekordmange unge lovende skiløpere.

 Trysil Sommerskiskole og Trysil Rulleskisprint ble arrangert for første gang i 2012. I 2016 feiret de fem års jubileum med 270 elever. I 2017 økte antallet til 370 og til høsten er det ventet over 400 elever fordelt på to uker.

Stor interesse

–Det har vært en formidabel reise, og vi er veldig heldige som får besøk av de store stjernene. De møter de unge skiløperne med stor entusiasme, og deltar selv på Rulleskisprinten. Vi hadde faktisk 4000 tilskuere på fjorårets sprint. Hele Trysil stiller opp langs løypa, sier daglig leder i Hallo Trysil Svein Skarpmo.

Sammen med Beitostølen Sommerskiskole er Trysil Norges største i sitt slag. Første uka som er 5.-10.august, er allerede fulltegnet, mens uken etter, den 12.-17.august, fortsatt har noen plasser ledig.

Stjernemøter

–Under den første uken møter elevene blant andre Didrik Tønset, Niklas Dyrhaug, Johannes Høsflot Klæbo og Martin Johnsrud Sundby. Det er også i løpet av disse dagene Rulleskisprinten går av stabelen, nærmere sagt torsdag 9.august, forteller Skarpmo.

Uken etter er det brødrene Anders og Jørgen Aukland som står i spissen for treningsøktene. De to skiekspertene er også klare for nok en treningsweekend for turløpere i desember. Dette er for alle turløpere som vil lære av de beste og bli bedre.

Gode minner

–At våre beste skistjerner setter av tid i en tøff treningsperiode, har stor betydning for elevene. Bare tenk for en inspirasjon de unge får av å bli trent av de aller ypperste skistjernene. Og for flere av vinnerne våre, vekker sommerskiskoletiden gode minner fra deres egen ungdom. Jeg tror dette gjør dem ekstra lystne til å stille opp, forteller Skarpmo.

 

Les mer om Trysil Sommerskiskole på: https://hallotrysil.wordpress.com

 

 

Kategori
AktueltPremiumUncategorized

RELATERTE INNLEGG