Ny generasjon teknisk treningstøy
3026 Views

Ny generasjon teknisk treningstøy

Mai 05, 2021
Skrevet av:

Kristin Roset

PRESSIO er grunnlagt på ideen om å utvikle og tilby førsteklasses sportsklær som hjelper utøvere til å prestere bedre uten å måtte gå på akkord med bærekraft. Jamie Hunt, tidligere profesjonell Triatlet, med gründer og tidligere ansvarlig for all produktutvikling hos 2XU, har nå utviklet et  nytt  sportsklær merke som er  bygget på  kombinasjonen av hjørnestenene Prestere bedre, Bærekraft og Etikk.

Utviklingsteamet hos PRESSIO har gjennomsøkt verden over alle mulige samarbeidspartnere for å komme frem til de best tenkelige og bærbare fremstillingsmetoder som sikrer utøverne treningstøy som gir en helt ny og uovertruffen opplevelse av å kunne prestere bedre. Muliggjort gjennom et tett samarbeid med verdens ledende bedrifter innenfor resirkulering av garn, inkludert Unifi i USA og Aquafil i Italia. For å lykkes med sitt konsept har PRESSIO gjort grundige vurderinger av hvordan riktig garn velges, hvilke strikketeknikker er best egnet, hvilke innfargingsteknikker er mest miljvennlige og hvilken produksjonsprosess gir det mest bærekraftige og etiske produktet. I sin sum er alle produktene utviklet for at den enkelte utøver skal oppleve bedre og mer effektive treningsøkter og restitusjon, samtidig som bærekraft og miljø er ivaretatt på best mulig måte. Gjennom å bruke helt nye trykkteknikker har PRESSIO også fjernet de svært giftige og energikrevende innfargingsmetodene for de aller fleste produktene samtidig som LØP kolleksjonen også består av 100% resirkulert materiale.

 

PRESSIO har også klart å redusere de ekstra kostnadene som normalt har vært knyttet til en bærekraftig produksjon og på den måten gjort produktene tilgjengelige for langt flere mennesker enn tidligere. Alle som ønsker å samarbeide med PRESSIO må dokumentere at de tilfredsstiller de høye krav som stilles i PRESSIO’S Code and Supplemental Guidelines.

–Ingen sportsmerker har tidligere klart å produsere virkelig bærekraftige sportsklær med førsteklasses, ytelsesorienterte egenskaper. Gjennom mine over 20 år med produktutvikling av tekniske, avanserte og ytelsesorienterte stoffer, er PRESSIO produktene de jeg er mest fornøyd med. Vi har også allerede flere helt nye stoffer under utvikling som vil heve standarden enda et hakk. Vi ønsker å kunne tilby utøverne bærekraftige alternativer som hele tiden overgår hva som tidligere har vært tilbudt markedet av teknisk, ytelsesorientert treningstøy og det til en pris de fleste har råd til, sier Jamie Hunt.

 

Les mer HER

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy