Verdens første svanemerkede skivoks
1928 Views

Verdens første svanemerkede skivoks

Desember 17, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Endelig kan du få tak i garantert fluorfri glider. Den norske importøren Sportspro tilbyr som den første i Norge svanemerket skivoks. Denne inneholder ingen fluorstoffer, siloksaner, nanomaterialer eller andre stoffer som truer miljø- og helse.
 I det siste har det vært stor oppmerksomhet rundt fluorholdig skismøring og de alvorlige helseskadene eksponering for fluorstoffer kan gi. Det er også registrert fluorforurensing i miljøet der det er mange skiløyper. Svanemerket forbyr alle organiske fluorstoffer på grunn av hensyn til både helse og miljø.
– Dette er en stor dag for oss i Sportspro. Etter 15 år i gamet er jeg stolt og rørt over at produktet vi tilbyr peker ut retningen mot fremtida. Vi tror og håper at flere vil se nytten av at en tredjepart sjekker alle komponenter i skivoksen, nå som flere og flere må erstatte fluor,  sier Tor Anders Anderssen, som er direktør hos den norske importøren.
Svanemerket er et helthetlig miljømerke, og kjennetegnes blant annet ved å stille strenge krav til hvilke kjemikalier et produkt kan inneholde. Merket forbyr organiske fluorstoffer (som PFAS, PFOA), men også alle andre stoffer som står på EUs liste over hormonforstyrrende stoffer eller som er klassifiserte som kreftfremkallende, reproduksjonsskadelige eller mutagene. Heller ikke andre miljø- og helsefarlige stoffer som siloksaner og nano-materialer kan benyttes i svanemerket skivoks. I tillegg er kvaliteten på voksen sikret med en glidtest.
– Lisensen til Holmenkol er en viktig milepæl. Fluorfri skivoks er bra, samtidig er det viktig at ikke et giftig stoff bare byttes ut med et annet. Våre kjemikaliekrav sikrer at det ikke skjer, sier markedsrådgiver Tormod Lien

 
Et av flere produkter: Holmenkol Natural Max Fluid.

Om Svanemerket

Svanemerket er det offisielle miljømerket i Norden, opprettet av myndighetene for å gi forbrukerne troverdig miljøinformasjon. Merket reduserer miljøbelastningen fra produksjon og forbruk ved å vurdere hele livssyklusen til et produkt, og alle relevante miljøproblemer som oppstår underveis. Svanemerket gjør det enkelt å velge det mest miljøvennlige produktet eller tjenesten, og står for redusert klimabelastning, bærekraftig ressursbruk og et giftfritt samfunn.
 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy