Bestem navnet på VM-maskoten

Foto: Norges Skiskytterforbund...

Den offisielle maskoten til Skiskytter-VM Oslo 2016 er nå klar. Men den mangler navn. Nå kan du bestemme hva den skal hete.

Lillehammer-OL hadde Kristin og Håkon, Trondheim-VM hadde Bark, mens Holmenkollen har hatt både Fnugg, Ull og Braute. Nå har vinterens Skiskytter-VM i Holmenkollen fått sin maskot og frir til publikum for å få hjelp til å bestemme hva den skal hete.

– Vi har fått et meget sjarmerende ekorn som maskot og nå setter vi vår lit til det norske folk for å finne et passende navn, sier administrerende direktør i Skiskytter-VM 2016, Per Bergerud.

Navnet på maskoten skal avgjøres gjennom en konkurranse i samarbeid med Nitimen der det norske folk inviteres til å komme med forslag. Du kan gi ditt forslag på Skiskytter-VMs Facebook-side: www.facebook.com/Oslo2016. Svarfrist er 11. november.

Freidig, sporty og folkelig

Selv om maskoten ikke har fått navn har den allerede rukket å få personlighet. Ekornet beskrives av arrangøren som blant annet sporty, freidig, vennlig og utadvendt.

– Maskoten er jo en energisk liten idrettsutøver, med ski på beina og gevær på ryggen. Det opplever vi at preger personligheten og gir kanskje også en slags føring for hva navnet blir, sier Bergerud.

Braute, Fnugg og Bark

Kristin og Håkon er kanskje Norges-historiens mest kjente maskoter, men det har vært flere ulike navn og skapninger som har frontet mesterskap på norsk jord. Da ski-VM ble arrangert i Trondheim i 1997 het maskoten Bark – og var en grankongle. Ski-VM 2011 hadde to snøfigurer, Ishockey-VM 1999 hadde en isbjørn, mens Elgen Braute frontet Ski-VM i 1982.

– Maskoten er en viktig frontfigur for et hvert mesterskap. Vi ønsker å skape en maskot som gjenspeiler våre verdier og vår grafiske profil. Vi gleder oss til å gi krabaten et navn, sier Bergerud.

VM-arrangøren har beskrevet følgende personlighetstrekk for maskoten:
• Sporty og energisk
• Freidig, men positiv og vennlig
• Uredd og utadvendt
• Kan være morsom, men også profesjonell
• En folkelig og fin type med andre ord.

maskot vm

Kategori
NyheterSkiskyting

RELATERTE INNLEGG

 • Historisk hopp gull

  Johann André Forfang fra Levanger, Andreas Stjernen fra Kongsberg, Daniel-André Tande og Robert Johansson fra Lillehammer kunne feire stort etter historisk hopp gull i går. Vi gratulerer hopp gutta...
 • Jizerska Padesatká på søndag. Oppdatert med resultater.

    Morten Eide Pedersen vant herrenes Jizerska, foran svenske Oskar Kardin og Andreas Nygaard på tredjeplass. Tord Asle Gjerdalen ble nummer fire foran Simen Østensen på femte plass. Britta Johanson...
 • –Beste følelsen i heile verden

  –Eg var bestemt i dag, og hadde ei indre lyst til å få det til, sa ein rørt Johannes Thingnes Bø etter olympisk gull på dagens skiskyttarthriller. 24 åringen...
 • Medaljeoversikt per 18 februar

  Pr. 18. februar: 26 medaljer Gull: 9 (Simen Hegstad Krüger, Maren Lundby, Johannes Høsflot Klæbo, Ragnhild Haga, Aksel Lund Svindal, Johannes Thingnes Bø, 4×5 km stafett damer, 4x10km stafett...