Hjertevennlig pai

Noen ganger blir vi leie av de samme rettene. Her er et sunt og litt annerledes alternativ til lunsj eller middag....

SUNN OG HJERTEVENNLIG: Paiens ingredienser er hjertevennlige.
En pai kan du fylle med nær sagt alt. Skisport har testet en sunn og hjertevennlig variant som kan anbefales på det varmeste.

 

Ingredienser:

Innhold paideig
• 125 g hvetemel siktet
• 50 g sammalt hvete fin, regal
• 50 g margarin, mykt
• 75 g kesam
• 2 ss vann

 

Paifyll

• 2 stk. kyllingfileter
• 1 ss flytende margarin
• 1 stk. rødløk
• 1 fedd kvitløk
• 100g spinatblad
• 100g fetaost
• 3 stk. egg
• 3 dl ekstra lettmelk
• 10 stk. cherrytomater
• 1/2 ts. salt
• 1 ts. pepper

TILBEHØR: Server med salat, og gjerne en kesamdressing. I kesamdressingen kan du tilføre 1 fedd finhakket kvitløk, finhakket gressløk, en dæsj sitron, ½ ts sukker, salt og pepper.

TILBEHØR: Server med salat, og gjerne en kesamdressing. I kesamdressingen kan du tilføre 1 fedd finhakket kvitløk, finhakket gressløk, en dæsj sitron, ½ ts sukker, salt og pepper.

 

Slik gjør du:

Bland ingrediensene til paideigen i en food processor. Kjevle ut deigen på et melet bakebord, og legg den over i en paiform. Pass på at deigen dekker godt opp langs sidene.
• Stek paiskallet på 200 °C i 10-15 minutter.
• Skjær kyllingfiletene i biter og løk i båter. Stek kyllingbitene raskt i en stekepanne med litt margarin. Legg de til side.
• Fres løk og hvitløk til den blir blank og myk.
• Ha kylling, løk og frisk spinat over i paiskallet og fordel cherrytomater, oliven og terninger av fetaost oppå.
• Pisk sammen egg, melk, salt og pepper og ha over.
• Stek paien på 200 °C i ca. 50 minutter til paien har stivnet.

Kategori
Kosthold