Ingvild (15) og Kjersti (16) på god vei mot ungdoms-OL i Gangwon i Sør-Korea
903 Views

Ingvild (15) og Kjersti (16) på god vei mot ungdoms-OL i Gangwon i Sør-Korea

Desember 17, 2023
Skrevet av:

Tore Shetelig

Ingvild Synnøve Midtskogen (15) og Kjersti Græsli (16) er på god vei mot ungdoms-OL i Sør-Korea.

Av: Tore Shetelig, redaktør magasinet Skisport

Etter hva magasinet Skisport erfarer, er det nettopp disse to skihopperne som skal representere Norge på jentesiden i Gangwon.

Begge jentene er inne i sin første sesong på det norske landslaget. Kjersti kommer fra fjellbygda Tydal i Trøndelag, helt inn mot svenskegrensen – mens Ingvild kommer fra idrettslaget Try, og bor i Voksenåsen, rett ved Holmenkollen.

Duoen dokumenterte solid form i de to siste internasjonale hopprennene før jul. Det skjedde i Tveitanbakken i Heddal, som ligger i Notodden kommune. 

GJORDE RENT BORD

Ingvild vant begge rennene i FIS interkontinental cup. Med solid margin, i konkurranse med utøvere fra Italia, Polen, Sverige, Ukraina, Kasakhstan, USA, Kina og Japan. Det lengste hoppet hennes var på 92 meter – i lørdagens renn. 

Kjersti ledet lørdag, men måtte nøye seg med annenplass etter sistehoppet. Hennes lengste svev i Heddal i helgen målte 89 meter. Hun landet på den lengden i i en av omgangene i begge rennene.

BEGGE FØDT I 2007

Begge jentene er født i 2007. Ingvild blir snart 16. Hun er født 21. desember, Kjersti er derimot født tidlig på året, og har bursdag 12. januar.

Dette er den fjerde utgaven av vinter-OL for ungdom. Deltakerne er i aldersgruppen 15 til 18 år.

REISER 15. JANUAR

-Jentene reiser 15. januar, og legger ut på en eksotisk og forhåpentligvis minnerik langtur.

-Det blir spennende. Jeg er jo opptatt av kultur, så det blir spennende å se hvordan folk lever i Sør-Korea og hvordan forholdene er. Jeg har jo aldri vært i Asia før. Vi kommer sikkert til å oppleve mye, sier Ingvild Synnøve Midtskogen til magasinet Skisport.

Hun var også med på langtur med skiforbundet forrige vinter. Da gikk turen til renn i Canada.

Åpningsseremonien holdes 19. januar 2024, og avslutningsseremonien er lagt til 2. februar.

HEIDI PÅ PALLEN OGSÅ

Heidi Dyhre Traaserud (20) ble nummer to i lørdagens renn. Kjersti Græsli tok tredjeplassen – mens hun sto nest øverst på seierspallen i fredagskveldens renn.

For Heidi Dyhre Traaserud fra arrangørklubben Heddal IL var det ekstra stas å komme på seierspallen. 

-Særlig fordi det var her på hjemmebane – i Tveitanbakken hvor jeg har trent så mye. Jeg bor jo bare et kvarter unna bakken. Det kom også en god del folk fra bygda for å se på, så det var veldig gøy å oppleve, sier snekkerlærlingen.

ANDRE OPPGAVER

Heidi er to år for «gammel» for å komme til vinter-OL for ungdom, men telemarkingen sikter seg inn på andre oppgaver i hoppbakken.

Beste utlending i kontinentalcupen var Martina Ambrosi fra Italia. 22-åringen ble nummer fire i begge rennene. 

Les mer om alle tre jentene i print-utgaven av magasinet Skisport. Ingvild Synnøve kommer i Skisport nummer fire 2023 – mens du kan lese om de andre jentene i Skisport nummer en i 2024. 

Bildetekst:

DOMINERTE I HEDDAL: Solid norsk topptrio. Fra venstre: Kjersti Græsli, Ingvild Synnøve Midtskogen og Heidi Dyhre Traaserud. Alle tre er med i skiforbundets prosjekt 2026, som bygger opp fremtidige deltakere i Cortina-OL om litt over to år. Foto: Tore Shetelig

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy