Iversen tror på Northug-snuoperasjon
1409 Views

Iversen tror på Northug-snuoperasjon

Emil Iversen mener kompisen Petter Northug har tid nok til å finne formen slik at medaljesamlingen kan få påfyll under VM i Seefeld.

November 15, 2018
Skrevet av:

Benedicte Larssen

Kun tre dager før sesongens første skirenn felte Northug en knusende dom over egen form da han møtte pressen på Beitostølen onsdag. Gullgrossisten kalte sin egen fysiske tilstand «historisk dårlig», og åpnet for at han kan komme til å avslutte karrieren allerede før jul dersom kroppen ikke responderer skikkelig i tiden som kommer.

Northug har bak seg en sesongoppkjøring med mye trøbbel, og 32-åringen sliter fortsatt med at kroppen ikke tåler å bli belastet for fullt. Onsdag anså han det som helt usannsynlig at han blir å se i verdenscupen før jul eller i Tour de Ski.

Emil Iversen forstår frustrasjonen og deler landslagskompisens analyse av mulighetene til å konkurrere i verdenscupen på kort sikt.

– Det er jeg for så vidt enig i. Det har jo gått dårlig med han i høst, det er jo ingen hemmelighet, det vet jo alle. Han har jo ikke fått trent det han hadde ønsket. Jeg har sett at han glimter til av og til, men han mangler kontinuiteten, sier Iversen.

 

Åpner for opptur

Han ser samtidig ingen grunn til at VM-toget skal ha forlatt perrongen allerede nå for Northugs del.

– Per nå er han ikke godt nok trent til å få til noen verdens ting, men han er jo Petter Northug, og han bryr seg ikke om Tour de Ski eller verdenscupseirer. Kanskje er han fornøyd med medalje i Seefeld, og da er sesongen hans terningkast seks uansett. Den muligheten er der, for det er ganske lenge til (VM) ennå, men det er klart det må fungere for han å gå skirenn og å trene noen timer. Ellers er det ingen vits, sier Iversen – og tilføyer:

– Hvis han får en god periode fram til Seefeld, er det ingen tvil om at han i hvert fall kan gjøre det bra på sprinten.

Northug skal etter planen stille til start i to renn på Beitostølen. Fredag innledes åpningshelga med 15 kilometer klassisk, før det er skøytesprint dagen derpå. Søndagens fristilsrenn står ikke på Northugs plan.

Iversen tror kompisen kan gjøre seg håp om en opptur lørdag.

– Det som skjer fredag blir vel tosifret eller tresifret (plassering), tipper jeg, men jeg tror han går videre fra prologen på sprinten hvis han får en gjennomkjøring fredag og ikke går for langt ned i kjelleren, sier Iversen.

 

LES OGSÅ: Northug: Langt unna toppformen

 

Tung start

Han har selv ikke opplevd Northug like negativ med tanke på framtidsutsiktene som langrennsstjernen framsto i møtet med pressen onsdag.

– Han var veldig negativ med dere, men jeg opplever han ikke som så negativ, men det er klart han skjønner at starten på sesongen ikke blir som han hadde håpet, sier Iversen.

VM i Seefeld er fortsatt mer enn tre måneder unna. Spørsmålet er hva Northug kan utrette med egen form på den tiden.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy