Therese Johaug er tillbake etter 937 dager - Skisport
5190 Views

Therese Johaug tilbake etter 937 dager: – Hun kommer til å være veldig nervøs

Therese Johaug er noen få dager unna comeback og nytt fullt oppstyr. Det er nesten 134 uker siden forrige gang hun konkurrerte på snø.

November 12, 2018
Skrevet av:

administrator

Fredag går Therese Johaug ti kilometer klassisk på Beitostølen.

– Hun er spent og gleder seg veldig, men kommer sikkert også til å bli veldig nervøs. Det har vi snakket litt om. Nervøsitet er jo med på å gjøre at man gjør det man skal og er skjerpet, sier Johaug-trener Pål Gunnar Mikkelsplass til NTB.

– Nå er jo ikke rennene på Beitostølen det vinteren står og faller på. Nå får Therese igjen kjenne på styret og trykket. Det kommer hun til å takle, men det skal bli godt å få det unnagjort.

Styrket

Johaugs siste skirenn som ga FIS-poeng gikk på Beitostølen i april 2016. Da vant hun to NM-titler. Noen uker senere vant hun Skarverennet.

Siden den gangen er det gått 937 dager, snaut 134 uker eller 22.488 timer. Ikke rart Johaug er litt som en hund i bur om dagen, en som bare vil ut å løpe.

– Det er nok vanskelig for andre utøvere å sette seg inn i hvordan denne prosessen har vært for Therese. Hun har vært innstilt på å komme tilbake for så å få forlenget pausen. Dette er ganske tøft psykisk, men hun er kommet styrket gjenneom det, sier Mikkelsplass.

Jobbet mye

Ryktene har gått lenge: Johaug er sterkere og bedre enn noen gang.

– Den fysiske kapasiteten har hun alltid hatt, og den er nok ikke noe dårligere nå (enn før dopingdommen). Så har hun jobbet mye med å bli bedre i raskere løyper og på hurtigere underlag, sier Mikkelsplass.

Johaug fikk 4. oktober 2016 beskjed om at det var funnet et ulovlig stoff i en av hennes dopingprøver.

  1. august i fjor slo Idrettens Voldgiftsrett (CAS) fast at Johaug skulle dømmes til 18 måneders utelukkelse. Det gjorde at hun gikk glipp av OL i Sør-Korea.

Bakgrunnen for den positive prøven var bruk av en krem (Trofodermin) på et leppesår. Tuben ble innkjøpt i Italia av daværende landslagslege Fredrik S. Bendiksen.

 

 

NTB Espen Hartvig ©NTB

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy