Oberegger og Kaas overtar skiskytterjentene

Italienske Patrick Oberegger og Sverre Waaler Kaas er ansatt som landslagstrenere for Tiril Eckhoff og resten av skiskytterlandslaget for kvinner. De to erstatter dermed Stian Eckhoff og Steinar Mundal, som ga seg etter forrige sesong. Oberegger blir hovedtrener med fokus på skyting, mens Kaas har ansvaret for den fysiske treningen. – Vi er stolte og forventningsfulle over å ha...

Italienske Patrick Oberegger og Sverre Waaler Kaas er ansatt som landslagstrenere for Tiril Eckhoff og resten av skiskytterlandslaget for kvinner.

De to erstatter dermed Stian Eckhoff og Steinar Mundal, som ga seg etter forrige sesong.

Oberegger blir hovedtrener med fokus på skyting, mens Kaas har ansvaret for den fysiske treningen.

– Vi er stolte og forventningsfulle over å ha fått med oss Patrick og Sverre. De to pekte seg ut som våre klare førstevalg etter en lang og bred prosess med både norske og internasjonale navn på blokka, sier idrettssjef Odd-Bjørn Hjelmeset i Norges Skiskytterforbund.

Base i Oslo

Patrick Oberegger har jobbet med det italienske skiskytterlandslaget i fem år, deriblant som landslagssjef det siste året.

Sverre Waaler Kaas har en mastergrad i idrettsvitenskap og har tidligere vært langrennstrener i Heming og på Wang toppidrettsgymnas. Han har også tidligere vært trener for juniorlandslaget i orientering.

Den nye trenerduoen vil bo i Oslo, men også være mye på Lillehammer for å følge opp løperne som bor der.

– Det har vært et klart ønske fra utøverne å bli fulgt tett opp i hverdagen, og ikke bare på samlinger. Det har vi lyttet til. Derfor vil Patrick reise med laget på alle konkurranser vinteren igjennom. Slik sikrer vi mer kontinuitet på skytetreningen hele sesongen igjennom, noe løperne har etterlyst, sier Hjelmeset.

Får tett oppfølging

Løperne synes fornøyde.

– Vi får nå et trenerteam som vil følge oss tett opp og være til stede for oss hele tiden. Det har vært det viktigste ønsket vårt, sier Tiril Eckhoff.

– Patrick har en spennende trenerfilosofi, spesielt med fokus på lagbygging. Vi har sett andre norske landslag heve seg stort når kollektivet blir virkelig gode på å vinne og tape som et lag. Det må vi strekke oss etter, sier Marte Olsbu.

Oberegger og Kaas leder de norske jentene i sin første samling denne uken.

NTB.

 

Kategori
AktueltPremiumSkiskyting

RELATERTE INNLEGG