Didrik Tønseth vant på Beitostølen, Northug klar for TV2
2155 Views

Didrik Tønseth vant på Beitostølen, Northug klar for TV2

Didrik Tønseth viste muskler og vant 15-kilometeren på Beitostølen foran Emil Iversen. Sjur Røthe ble treer.

November 16, 2018
Skrevet av:

administrator

Didrik Tønseth og Emil Iversen var i en klasse for seg gjennom mesteparten av løpet som åpnet langrennssesongen, stort sett med førstnevnte et lite hakk foran. Mot slutten økte bare avstanden til feltet bak, og Tønseth viste seg ekstra sterk. Han slo Iversen med 12,4 sekunder.

 

Tett bak Tønseth

Røthe og Martin Johnsrud Sundby var i tøff kamp om tredjeplassen, og til slutt stakk Røthe av med pallplassen med 8,2 sekunds margin. Han var 29,3 sekunder bak Tønseth i mål.

– Det var kjempeartig. Det var jevnt lenge, og så fikk jeg ryggen til Sjur. Der hadde jeg en fordel sammenlignet med Emil. Men jeg fryktet ham på slutten, sa Tønseth til NRK.

– Sjur gjorde en kjempejobb, og jeg må egentlig takke ham litt. Det var artig at han også kom på pallen, la Byåsen-løperen til.

 

Fornøyd Iversen

Mange har spådd at Iversen for en svært god sesong i langrennssporet. Selv var han heller ikke forbauset over at han gikk bra på Beitostølen.

– Jeg har vært i form, så jeg er ikke overrasket over jeg går bra i klassisk. Men jeg er veldig fornøyd med løpet.

– For meg er det helt greit å ta annenplassen bak Didrik. Han er glad i å vinne her i Norge. Jeg får prøve å slå ham når vi flyr utenlands, sa Iversen.

Hans Christer Holund ble fragått med 1.07,4 minutt og tok 5.-plassen. Etter ham fulgte i tur og orden Johannes Høsflot Klæbo, Andrew Musgrave og Simen Hegstad Krüger.

 

Northug ute

For Petter Northug ble langrennsåpningen en god treningsøkt. Trønderen ble diskvalifisert for å ha tatt flere skøytetak i klassiskløpet.

– Det ble 15 kilometer duathlon for meg. Jeg burde vært disket flere steder. Det var både mye skøyting og en del staking, innrømmet Northug selv overfor NRK.

Han var også et stykke bak de aller beste da han gikk i mål fredag. 42 sekunder skilte opp til daværende leder Erland Kvisle.

– Det gikk tungt og tregt de to siste rundene, og det var jo som spådd, det. Jeg fikk en fin treningsøkt, men det er jo kjedelig å gå når formen er dårlig, sa Northug.

Han var fryktelig kritisk til egen form i opptakten til sesongåpningen og antydet at skikarrieren kan være over før jul om han ikke kommer i form. Men 32-åringen gir ikke opp ennå.

– Jeg skal konkurrere litt, trene litt og forhåpentligvis respondere på det. Og gjør jeg det, så tror jeg at veien opp til sprint er kortere enn man skulle tro. Men nivået der er blitt brutalt de siste årene, så ingenting er selvsagt, sa Northug.

 

Northug blir TV 2-mann etter endt karriere

Skistjernen fra Mosvik har antydet at langrennskarrieren går mot slutten, og tidligere i uken sa han at hvis han ikke viser form før jul, så kan han legge skiene på hylla tidligere enn ventet.

Under sesongåpningen på Beitostølen ble Northug diskvalifisert etter blant annet å ha skøytet underveis.

– Jeg kan bekrefte at vi har inngått en langsiktig avtale med Petter Northug om at han skal jobbe med programinnhold og sportsrelatert innhold for TV 2 når han legger opp, sier programredaktør Jarle Nakken til Kampanje :

Northug ville ikke si noe om sin framtidige TV-karriere til NTB etter fredagens renn.

– Jeg får spille dum og si at jeg ikke vet noenting, svarte Northug på spørsmål om den nye jobben.

 

Resultat Beitostølen Menn, 15 km klassisk:

1) Didrik Tønseth, Byåsen 36.08,6, 2) Emil Iversen, Varden/Meråker 0.12,4, 3) Sjur Røthe, Voss 0.29,3, 4) Martin Johnsrud Sundby, Røa 0.37,5, 5) Hans Christer Holund, Lyn 1.07,4, 6) Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen 1.17,5, 7) Andrew Musgrave, Røa 1.26,3, 8) Simen Hegstad Krüger, Lyn 1.34,4, 9) Erland Kvisle, Asker 1.35,0, 10) Morten Eide Pedersen, Lillehammer 1.40,4.

 

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy